2024. május 27., Hella

Eger ügye

#szépasszonyvölgy #gasztronómia #gasztro

Hungarikum Piknik lesz a Szépasszony-völgyben

Csarnó Ákos 2024.04.09. 11:26

Tradícionális magyar ételeket kóstolhatnak a hétvégén
 
Beköszöntött a tavasz, eljött az ideje, hogy újra élettel, szabadtéri rendezvényekkel teljen meg a város.
 
Az Egri Bikavér hungarikum hétvégén, április 13-án és 14-én látja vendégül az ország neves gasztrohungarikumait Magyarország legnagyobb, egyedülálló történelmi bornegyedében, a Szépasszonyvölgyben.
 
A rendezvényen a magyarság csúcsteljesítményeit megtestesítő kulturális és gasztronómiai értékek, valamint kézműves különlegességek mutatkoznak be a közönség előtt.
 
Egy helyen a leghíresebb gasztrohungarikumok - karcagi birkapörkölt, bajai halászlé, magyar gulyásleves, hortobágyi szürkemarhából készült ételek, csabai kolbász, debreceni páros kolbász, gyulai kolbász, tiszai halászlé, lángos, Gundel-palacsinta, kürtőskalács, pozsonyi kifli...
 
A Szépasszonyvölgy pincéi és éttermei szombaton és vasárnap is nyitva tartanak, a hungarikum Egri Bikavér mellett további hungarikumok, fröccs és pálinka is kóstolható!
 
A színpadi és egyéb kulturális programok helyszíne az Egri Bikavér Park lesz.
A rendezvényre történő belépés és a programokon való részvétel ingyenes, a fogyasztott ételek, italok ára tételenként és helyszínenként fizetendő.
 
indexkép: szallas.hu
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló