2021. június 14., Vazul

Eger ügye

#járványügyi intézkedések #egri törvényszék

Hétfőtől így működik az Egri Törvényszék: se tárgyalás, se ügyfélfogadás

2021.03.08. 07:52

A járvány harmadik hulláma miatti szigorítások a bíróságokat is érintik.

Március 8-től, azaz most hétfőtől két hétig megint nehezebb lesz bármiféle ügyintézés a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt bevezetett kormányzati intézkedések miatt. Az Egri Törvényszék közleménye szerint az alábbi módon változik a bíróság ügymenete városunkban, a bíróság előtti peres és nemperes eljárásokban: 

 

  • A bíróság valamennyi szervezeti egységében, így a kezelőirodákon és az ügyfélközpontban is szünetel az ügyfélfogadás, ügyfélsegítő napokat sem lehet tartani. A kezelőirodák az Egri Törvényszék és a járásbíróságok internetes honlapján található elérhetőségeken telefonon a felvilágosításra jogosult személynek kizárólag a tárgyalás (meghallgatás) időpontjáról, az iratok hollétéről, illetve arról adhatnak tájékoztatást, hogy az ügyben érkezett-e szakértői vélemény, továbbá terjesztettek-e elő jogorvoslati kérelmet, amennyiben a felvilágosítást kérő személy azonosításához szükséges adatokat közli. További tájékoztatást az egyes ügyekben, írásban, az adott ügy ügyszámát megjelölve kérhetnek az ügyfelek.

  • Kizárólag postai úton vagy elektronikusan érhető el céginformációs és egyéb szolgáltatás.

  • A polgári peres eljárásokban a kitűzött tárgyalásokat a bíróság elhalasztja, azon az idézetteknek nem kell megjelenniük, a szükséges eljárási cselekményekről a bíróság a feleket és az eljárás egyéb résztvevőit írásban tájékoztatja az egyes ügyekben.

A peres eljárásokban a bíróság a felek írásbeli beadványai alapján jár el, tárgyaláson történő bizonyítást igénylő ügyekben a tárgyalást elektronikus hírközlő hálózat útján tartja meg, ha ennek feltételei nem biztosítottak, a tárgyalás megtartása helyett a tárgyalási nyilatkozatokat a bíróság írásbeli formában, vagy elektronikus eszköz útján szerzi be. A bíróság az ítéletet tárgyaláson kívül hozza meg, a felek egyezségét tárgyaláson kívül is jóváhagyhatja.

egri törvényszék

A fellebbezési eljárásokban a bíróság tárgyaláson kívül jár el. 

 

  • Az írásbeli beadványokat a bíróság bejáratánál lévő, zárt gyűjtőszekrényben lehet elhelyezni.

  • A büntetőeljárásokban, amennyiben az eljárási cselekmény telekommunikációs eszköz útján nem tartható meg, a vádemelés után tárgyalást és nyilvános ülést 2021. április 5-ét követő időpontra kell kitűzni, illetve elhalasztani.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló