2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#eger #városgondozás

Hat új gépet állít csatasorba a Városgondozás Egerben – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.10.28. 17:22

Három év alatt tervezik megfiatalítani az önkormányzati cég gépjárműparkját, az első traktorok már megérkeztek.

 

Korábban portálunk is beszámolt róla, hogy a városvezetés három év alatt 300 millió forintból kívánja megújítani a Városgondozás Eger Kft. korszerűtlen gépjárműparkját. Idén 110 millió forintot szántak olyan új traktorok vásárlására, amelyek többféle célra (zöldfelületek gondozására és téli síkosításmentesítésre is) alkalmasak.

 

A hat új masina, amit ebből a 110 milliós összegből vásároltak, már megérkezett, csütörtökön az Érsekkerben parkoltak, ahol bárki megtekinthette őket, a napokban pedig munkába is állhatnak. Aki nem járt arra, az TV Eger felvételein megnézheti, milyen új gépeket állítanak csatasorba:

 

 

A további 190 milliós fejlesztés 2022-2023-ban valósulhat meg. Mirkóczki Ádám a tévének nyilatkozva elmondta: a következő ütemben, 2022 első félévében két nagy teljesítményű tisztítógépet (egy nagyot és egy kicsit) fognak beszerezni, amelyek nyáron utcaseprésre, illetve a hőségben locsolásra alkalmasak, télen pedig sót szórni és havat tolni lehet velük.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló