2021. augusztus 6., Berta Bettina

Eger ügye

#egerplusz #eger #fejlesztés #városgondozás

Fiatalítás: három év alatt cserélnék le az egri Városgondozás öreg, leharcolt gépeit

Barna Benedek 2021.06.12. 08:24

Új eszközök jöhetnek a napi szinten javításra szoruló matuzsálemek helyett.

Mirkóczki Ádám polgármester június elején a következő évek fejlesztései között sorolta fel a Városgondozás Eger Kft. gépparkjának megújítását. Elhangzott: 110 millió forintos beruházás keretében új traktorokokat akarnak vásárolni, amelyek nem csupán a zöldfelületek gondozására lesznek alkalmasak, hanem a téli síkosításmentesítést is el tudják velük végezni. Később pedig további 190 millió forintot költenek a géppark bővítésére. Azt remélik, hogy ezzel elkerülhető a magas fű gyors kialakulása is.

 

Az EgerInfo azt írja, a célra fordítani kívánt 300 milliós támogatást a jelenlegi gazdasági helyzet miatt harmadolják, és így 3 év alatt viszik végig a fejlesztést. Azaz az idén az Önkormányzat és a Városgondozás Eger Kft. saját forrásaiból erre szánt 110 millió forint után a további 190 milliós fejlesztés 2022-2023-ban valósulhat meg.

 

A portál cikke alapján a fejlesztés bőven időszerű, ugyanis a Városgondozás most használt gépei között 20-25 évesek is vannak, és a munkájukat nehezíti, hogy a járműveket, szerszámokat a cég munkatársainak napi szinten kell javítaniuk, szerelniük, amivel rengeteg időt veszítenek.

 

A sok javítás pedig nemcsak azért jelent nagy problémát, mert az ezzel töltött idő kiesést jelent: Juhász Géza, a Városgondozás vezetője a TV Egernek úgy nyilatkozott, hogy már 100 milliós nagyságrendű összeget kell költeni a gépekre.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló