2022. augusztus 8., László

Eger ügye

#egerplusz #eger #kerékpárverseny #valter attila

Az Eszterházy hallgatója három napig viselhette a kerékpársport egyik legértékesebb mezét

Barna Benedek 2021.05.16. 18:41

Péntek óta volt Valter Attilán a legendás körverseny összetettjét vezető versenyzőnek járó rózsaszín mez, vasárnap azonban visszacsúszott az ötödik helyre.

Az MTI beszámolója szerint vasárnap a Giro d'Italia kerékpáros körverseny kilencedik szakaszának győztese, Egan Bernal sikerével átvette a vezetést Valter Attilától, és ezzel az összetettben élen állónak járó rózsaszín, illetve a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót is. A 22 éves Valter Attila előtte három napon át viselte a kerékpársport egyik legértékesebb mezét, a Maglia Rosát.

 

A Castel di Sangro és Campo Felice közötti 158 kilométeres etapon az egri egyetemen tanuló magyar bringás 49 másodperc hátránnyal a 25. helyen ért célba, összetettben pedig az ötödik pozícióba csúszott vissza, 43 másodperccel elmaradva Tour de France-győztes kolumbiai riválisától.

valter attila-face-
Kép forrása: Valter Attila Facebook-oldala

A szakasz során hat hegyet kellett megmásznia a versenyzőknek, de csak négy volt közülük kategorizálva, két második és egy harmadik kategóriás emelkedő után egy első kategóriás kaptató vezetett a célba, amely előtt ráadásul az utolsó 1600 méter murvás út volt. A nap elején ismét óriási volt a tempó, mert sokáig nem alakult ki szökés, végül a harmadik hegyen sikerült egy több mint tízfős csoportnak ellépnie a karavántól, amelyet ezt követően Valter csapata, a Groupama-FDJ vezetett.

 

Az irányítást az utolsó emelkedő előtt átvette Bernal istállója, az INEOS Grenadiers, amely olyan erős tempót diktált, hogy a főmezőny alaposan megrostálódott. Már ekkor látszott, hogy ez az iram Valternek sem esik jól, ugyanis folyamatosan a boly legvégén helyezkedett. Ennek ellenére nem szakadt le csak akkor, amikor Bernal az utolsó másfél kilométeren belül, már a murvás úton ritmust váltva mindenkit faképnél hagyott. Bernal könnyeivel küzdött a célba érkezés után, hogy megnyerte a szakaszt és átvette a rózsaszín és a fehér trikót.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló