2023. szeptember 28., Vencel

Eger ügye

Felelőtlen fiatalok vagy rongálás? Garázdaság miatt nyomoznak a ledöntött egri szobor ügyében

2019.11.30. 00:00

Az ügy még mindig homályos.

 

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy ledöntötték Egerben a Török-Magyar Testvériség terén álló szobrot, amelyet 2014-ben avattak fel az emlékparkkal együtt. Az eset egyértelműen vandalizmusnak tűnt, de ezután érdekes események történtek: Eger város Facebook-oldalán jelent meg kedden egy bejegyzés arról, hogy Nuray Tekdan, a Török Nagykövetség másodtitkára látogatott Egerbe, és találkozott Mirkóczki Ádám polgármesterrel.

 

"A beszélgetés során elhangzott - s ezt az egri rendőrkapitány is megerősítette - nem vandálok, hanem felelőtlen fiatalok törték össze véletlenül Rostás Bea Piros 2014-ben felavatott, Evliya Çelebi török utazó, történetírót ábrázoló szobrát múlt hét végén." - olvasható a posztban.

 

 

 

Mivel a történet innentől kezdve talán még érdekesebb, kérdésekkel fordultunk a Heves megyei rendőrséghez. Szerettük volna megtudni, hogy kiskorúak voltak-e a "tettesek", hányan voltak és hogyan törték össze véletlenül a szobrot. Továbbá arra is rákérdeztünk, milyen következményei lehetnek az esetnek rájuk nézve, például a szüleiknek vagy másnak kell-e kártérítést fizetniük, felmerült-e ilyen igény. 

 

"Az Ön által említett esettel kapcsolatban az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Bővebb tájékoztatást jelenleg nem áll módunkban adni.".

 

Ezt a rövid választ kaptuk a rendőrségtől, ami részükről alapvetően korrekt, hiszen folyamatban lévő ügyben nem adhatnak részletes tájékoztatást sajtóorgánumoknak, ez törvényi kötelezettségük. Az más kérdés, hogy az egriek továbbra is csak találgathatnak, mi hangzott el azon a bizonyos beszélgetésen az egri Városházán az egri rendőrkapitány és a jelenlévők között...

 

Véletlenül törték össze fiatalok a Török-Magyar Testvériség terének szobrát Egerben

Kiderült, mit mondott a polgármesternek az egri rendőrkapitány az ügyről. Mirkóczki a Török Nagykövetség képviselőjével is tárgyalt. Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy ledöntötték Egerben a Török-Magyar Testvériség terén álló szobrot, amelyet 2014-ben avattak fel az emlékparkkal együtt. A szobor Evliya Celebit, egy 16.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló