2023. szeptember 22., Móric

Eger ügye

#eger #oroján sándor #fidesz #alpolgármester #farkas attila #lámpaoszlop

Furcsa politikai csörte Egerben: Oroján Sándor életveszélyes villanyoszlopa és Farkas Attila kontrája

2021.02.10. 08:00

Mi történik, ha két politikus akar kicserélni egy egyszerű alkatrészt városunkban? Nem egyszerű a megoldás.

A Fidesz egri frakcióvezetője, Oroján Sándor tett közzé február 8-án, hétfőn egy fotókkal illusztrált bejegyzést a saját Facebook-oldalán. Ebben azt írta, hogy egy egri lakostól kapta a képeket az Olasz utcából, ahol egy villanyoszlop oldalából több, mint egy éve hiányzik egy fedőlap.

 
"A közelben játszótér van, a biztosítás nélküli magas feszültség életveszélyes. Városunk lakója, aki maga is édesapa, levelében leírta: "körülbelül egy éve a polgármesteri meghallgatáson jeleztem Mirkóczki Ádám polgármesternek fotókkal együtt. Nagyon bólogatott meg ígérgetett. Azóta sincs változás!" Levelét persze nem csak nekem küldte, hanem a polgármesternek, képviselőknek, az ÉMÁSZ-nak és a rendőrségnek is. Megkérdezte, tegyen-e feljelentést életveszély okozása miatt." - írta a fideszes önkormányzati képviselő.
farkas oroján lámpa2
Oroján a posztban ugyan jelezte, hogy az oszlopot nem az önkormányzat, hanem az ÉMÁSZ üzemelteti, ezért ő is levelet írt az áramszolgáltatónak. A képviselő szerint az egriek "nem az ÉMÁSZ-ra" szavaztak, hanem a polgármesterre, így joggal várják tőle a megoldást.
 
Nos, a megoldás Farkas Attila alpolgármestertől érkezett, aki szintén egy Facebook-bejegyzéssel reagált Oroján posztjára. Szerinte a Fidesz helyi képviselője ahelyett, hogy az ügy megoldásában illetékes személyeket értesítette volna, inkább az "interneten örjöngött". 
 
"Oroján Sándor tegnap az interneten hisztizett és a polgármestert szidta, amiért évek óta hiányzik az Olasz utcán egy villanyoszlop szerelődobozáról a fedlap. Az ügyben sikerült emailt írnia a Heves Megyei Hírlapnak, a Rendőrségnek valamint az ÉMÁSZ egy, olyan email címére, ahol abszolút nem illetékesek a ügyben. Kevesebb politizálás, több munka és akkor rendben lesz a város! Egyébként a fedlap ma a helyére került, ehhez csak a területileg illetékes kollégát kellett volna értesítenie ahelyett, hogy az interneten őrjöng!" - írta Farkas Attila, mellékelve a fotót magáról és a helyreállított oszlopról.
farkas oroján lámpa1
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló