2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

A Föld Napján se hagyta cserben Eger az Érsekkertet, de most csak jelképes faültetésre futotta

S. I. 2019.11.30. 00:00

A járvány miatt egyelőre nem ültetik el a tervezett, közel ötszáz fát, de egyet saját kezűleg helyezett el az önkormányzati biztos és az alpolgármester.

 

Eger számos rendezvénnyel szerette volna megünnepelni az idei Föld Napját, de erről a járványhelyzet miatt le kellett mondania. Ennek ellenére Mirkóczki Ádám egri polgármester és Komlósi Csaba, az Egységben a Városért frakcióvezetője az Érsekkertben tartott, szerdai sajtótájékoztatón beszélt a környezetvédelem fontosságáról.

 

„Az ötvenedik Föld Napja alkalmából vagyunk most itt, egy szimbolikus faültetési eseményen, amely eredetileg teljesen más léptéket és mértéket öltöttem volna” – kezdte Mirkóczki Ádám. „Idén februárban az egri önkormányzat az Egri Városvédő Egyesülettel és a Greenfinity Alapítvánnyal egyezett meg abban, hogy a Föld Napjáig annyi fát ültetünk el, ahány kisiskolás kezdi meg városszerte az oktatást. Ez 464 fát jelentett volna” - tette hozzá.

 

A polgármester azt is elárulta, hogy most szándékoztak volna átadni az Eged-hegyi tanösvényt, de a koronavírus-járvány keresztülhúzta a számításaikat. „Hogy mennyire gondoljuk fontosnak a környezetvédelmet, bizonyítja, hogy Egerben van ezért felelős önkormányzati biztos, Komlósi Csaba személyében” – húzta alá a városvezető. (Képünkön Komlósi Csaba és Minczér Gábor alpolgármester)

 

 

„Amikor legutóbb az Érsekkertben sajtótájékoztatót tartottam, akkor fakivágásokról voltam kénytelen beszélni” – mondta Komlósi Csaba, aki hangsúlyozta, hogy akkor elöregedett, beteg fákról volt szó. A biztos kiemelte, hogy világszerte ötven, Magyarországon harminc éve ünneplik a Föld Napját. A kerek évforduló miatt az önkormányzat nagyszabású rendezvényeket tervezett, például a kisiskolásoknak az Érsekkertben, a felnőtteknek pedig a Dobó téren, melyeken a környezetvédelem fontosságának tudatosítása lett volna a cél.

 

„Mégis szeretnénk felhívni ennek a napnak a fontosságára a figyelmet ezzel a faültetéssel” – jelentette ki a képviselő, aki szerint összefüggés van a vírus terjedése és a környezetszennyezés között. „Fontos az, hogy a természeti környezetünket megóvjuk a következő generáció számára” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

 

Az esemény végén Komlósi Csaba és Minczér Gábor alpolgármester elültetett egy fát az Érsekkert Hadnagy úthoz közel fekvő, füves területén.

 

 

Veszélyes, elöregedett fákat fognak kivágni az Érsekkertben - VIDEÓ

Máshol is lesznek fakivágások Egerben, de más okokból. Mutatjuk, hol. Nyolc balesetveszélyes, elöregedett és beteg fát vágnak ki a napokban a Szmrecsányi-Érsekkertben - jelentette be Komlósi Csaba önkormányzati biztos, az Egységben a Városért Képviselőcsoport tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyről az Eger Televízió tudósított.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló