2021. június 24., Iván

Eger ügye

#egerplusz #nyitás #obi #agria pláza #euronics

Felemás nyitás Egerben – Körkép és képriport az enyhítések első napjáról

Keller Richárd 2021.04.07. 20:26

Megnéztük, milyen gyorsan reagáltak az egri üzletek a miniszterelnök keddi bejelentésére.

Kedden jelentette be Orbán Viktor, hogy elérte a beoltottak száma a két és félmilliót, így bizonyos megkötésekkel, de kinyithattak az üzletek. Napközben bejártuk a várost, hogy megnézzük, elég volt-e az a néhány óra, amely rendelkezésükre állt kedd este, hogy megszervezzék a másnapi nyitást.

 

A nagy multik városunkban ki is nyitottak április 7-én, de szép számmal voltak kisebb, népszerű üzletek, amelyek zárva maradtak. Hogy ennek oka a kései, váratlan miniszterelnöki bejelentés, vagy az 1 fő/10 négyzetméteres létszámkorlátozás volt, nem tudni, de főleg a kis alapterületű üzletekre volt jellemző, hogy még nem nyitottak ki.

egrinyitas_01

egrinyitas_02

A népszerű felsővárosi fagylaltozó sem nyitott ki, de őket talán az időjárás tartotta vissza.

egrinyitas_03

Szerencsére volt pozitív példa is a kisebb, garázsüzletek, szolgáltatók között: ez a kutya például már alig várta, hogy kedvenc kozmetikusához bejusson egy alapos szépségápolásra.

egrinyitas_04

Apropó bejelentkezés: találtunk olyan kozmetikai és szépségszalont Egerben, ahol már a miniszterelnöki bejelentés után azonnal megcsörrent a telefon. A tulajdonos a nyitás és a vendégek érkezése előtt már nagyban csinosította az üzletet: kirakatot takarított és gaztalanított. Elmondása szerint a tilalom alatt valósággal kiéheztek a szépségápolásra az emberek.

egrinyitas_05

És most jöjjenek a multik: a nap nyertese a felsővárosi OBI volt, hatalmas tömeg rohanta meg az áruházláncot, a parkoló is teljesen megtelt annak ellenére, hogy ők eddig is nyitva lehettek.

egrinyitas_06

Mérsékeltebb volt az érdeklődés a Rákóczi úti Tescoban, ahol a Decathlon is kinyitott a délutáni órákban, bár talán kissé gyérebb forgalommal.

egrinyitas_07

egrinyitas_08

Az elektronikai áruházak is megnyitották kapuikat: a Rákóczi úti Euronics és az Agria Parkban található Expert is egész nap várta az érdeklődőket.

egrinyitas_09

egrinyitas_10

Az Agria Parkban szinte csak lézengtek az emberek, pedig a legtöbb üzlet kinyitott, csak néhány ruhaüzlet (pl. Springfield) maradt zárva.

egrinyitas_11

egrinyitas_12

A helyszínen megtudtuk: a március 8-tól mostanáig tartó boltzár alatt a szaküzletekben a fertőtlenítés mellett leltározást is végeztek, így egyes helyeken előfordulhat, hogy nagyjából 3-4 napra is lesz szükség ahhoz, hogy a megszokott darabszámú helyi készletek is rendelkezésre álljanak a legnépszerűbb termékekből.

Ha már Agria Park: az TV Eger beszámolója szerint az egri plázában a gyors visszarendeződésben bíznak. Íme, a városi tévé helyszíni tudósítása:

 

 

Fotók: Keller Richárd

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló