2024. április 19., Emma

Eger ügye

#városháza #városgondozás #evat #juhász géza

EVAT: A közgyűlési döntés ellenére Juhász Géza maradt a Városgondozás Kft. élén


 

Az Egri Városgondozás Kft. háza táján sincs minden rendben, a Mirkóczki Ádám és köre valamint a várost irányító többség azt a városi céget is csatatérnek használja. Most is a legutóbb a polgármester feldebrői házánál álló fenyők és tuják kivágása körüli botrány miatt is leváltott Juhász Géza ügyvezető személye került előtérbe.

 

 

Az egri Közgyűlés korábban leváltotta a cég vezetőjét, azonban Juhász Géza a mai napig irányítja a Városgondozást. Az EVAT csütörtökön megpróbálta visszahívni a vezetőt, de ez nem sikerült. Erről adtak ki közleményt, amit alább olvashatnak:

A mai napon ismét kísérletet tettünk arra, hogy érvényt szerezve a közgyűlés döntésének visszahívjuk a Városgondozás Eger Kft. éléről Juhász Gézát. A volt igazgató ügyvédekkel felvértezve, és a jog kiskapuit kihasználva szándékosan és folyamatosan elszabotálja az önkormányzati döntések végrehajtását. A volt ügyvezetőnek bizonyára nyomós oka van rá, hogy minden elképzelhető eszközt felhasználva igyekszik elodázni a tényleges leváltását, de ezt az okot maradéktalanul ki fogunk vizsgálni, és a vizsgálatok eredményét nyilvánosságra fogjuk hozni.

 

EVAT Zrt.

"A csütörtöki taggyűlésen ők jöttek több ügyvéddel, nem volt viszont egy ügyvéd sem, aki engem képvisel" - nyilatkozta a vezető a heol.hu portálnak.

Azért nem fogom szabálytalanul átadni a cég irányítását, mert fontos nekem, hogy törvényes, megfelelő irányítója legyen. Múlt év őszén nem sikerült az a közös megegyezéses szerződés megszüntetés, amiről a közgyűlés döntött. Rendes felmondással meg sem próbálkoztak. Ha türelmük lett volna, akkor kivárják a májust, hiszen korábban én magam kértem, hogy 2023 májusig végéig határozottá módosítsuk a szerződésem. Szeretném befejezni az üzleti évet és magamtól elmegyek. Türelmetlen politikusok, kapzsi, izgága emberek megalapozatlan videókkal hiteltelenítve, belekevertek egy úgynevezett fakivágási botrányba. Méltatlan volt és aljas - emelte ki Juhász Géza.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló