2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#Eger #digitális tanrend #érettségi #petíció #gimnázium

Érettségire készülő egri diákok szálltak síkra azért, hogy visszatérhessenek iskolájukba

2021.01.08. 16:32

A patinás egri gimnázium tanulói elégedetlenek a digitális tanrenddel, emiatt legalább az érettségi tantárgyak esetében visszatérnének a személyes oktatáshoz.

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy a kormány döntése értelmében január 11-től zárva maradnak a középiskolák, vagyis február 1-ig biztosan marad a digitális tanrend 8.-12. évfolyamon. Ennek azonban aligha örülnek azok az érettségire készülő diákok, akiknek kevesebb, mint fél éve maradt a megfelelő felkészülésre a felsőoktatási felvételit is jelentő érettségi vizsgák letételére.

 

Úgy értesültünk, hogy egy patinás egri gimnázium tanulói nem törődtek bele a kormánydöntésbe, és online petíció segítségével próbálják elérni, hogy legalább az érettségiző diákok számára biztosítsák a személyes oktatás lehetőségét az iskolákban. Ők már megtapasztalták a távoktatást 2020-ban, és úgy tűnik, hogy éppen attól féltik tanulmányi eredményeiket.

 

2021. májusában érettségiző diákok közel 5 hónapot tanultak digitális formában 2020-ban. A 2020/2021-es tanév első két hónapja az ismétléssel, esetleges hiányok pótlásával telt és sok esetben nem az új tananyag feldolgozásával. Sajnos mindannyian tapasztalhatjuk, hogy a digitális tanrend közel sem olyan hatékony, mint a hagyományos oktatás – írták petíciójukban.

 

"Ezért kérjük, hogy engedélyezzék legalább a végzős diákok számára a személyes oktatást (természetesen minden járványügyi intézkedést betartva) az érettségi tantárgyak esetében. Így könnyítve a felkészülést és felkészítést! Hiszen a 2020-ban érettségiző diákoknak másfél hónapot kellett tantermi oktatáson kívül tölteniük, a mi évfolyamunknak ennek többszörösét" – fogalmaztak a diákok.

 

Az egri diákok petíciójához ide kattintva csatlakozhat!

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló