2024. április 15., Anasztázia Tas

Eger ügye

#eger #szemét #hulladék

Egyre hamarabb megtelnek a köztéri szeméttárolók Egerben

Nagy Donát 2021.09.10. 10:08

Villámtempóban gyártjuk a hulladékot, sokszor a hulladékgyűjtők helyett már a földön landolnak a már nem szükséges lomok.

Juhász Géza, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője a Heves Megyei Hírlap érdeklődésére elmondta, hogy idegenforgalmi szezonon kívül naponta egyszer, főidényben, május 15-től szep­tember 15-ig viszont napi két alkalommal ürítik a köztéri hulladéktároló – azaz csikkes – edényeket. Hétvégéken és ünnepnapokon a belvárosban, valamint Szépasszony-völgyben külön két kézi takarító segíti a rendteremtést. Fő szabály szerint a hulladékgyűjtőkbe, amelyek a járókelők és turisták igényeit kell, hogy kiszolgálják, kizárólag kommunális hulladék kerülhet, mint például papírzsebkendő, vizespalack és hasonló kisebb szemetek.

A társaság ügyvezetője a lapnak azt is kifejtette, hogy a "csikkes járat" által leadott hulladék súlya az idei esztendő első félévét tekintve 9.265 kg hetente, ami 40.146 kg havonta, átlagosan.

Juhász Géza hangsúlyozta, hogy Egerben 780–800 csikkes edény található a város különböző pontjain. Minden köztéri hulladékgyűjtő edény önkormányzati tulajdon, azok kihelyezett darabszámának változtatása, elhelyezésének helyszíne, valamint esetleges pótlása az önkormányzat megrendelésére történik.

38032293_c9068ebc04d158fe6bd9b073c51037f5_x
Illusztráció, fotó: MTI

 

Elmondta, hogy ha valaki szeretne több köztéri szemetest a lakókörnyezetében, akkor az adott körzet képviselőjét kell megkeresni ilyen irányú kérésekkel.

Mindannyiunk érdeke – és remélhetőleg célja is –, hogy a környezetünk tisztább, rendezettebb legyen. Ennek érekében tartsuk szem előtt, hogy közösen kell vigyáznunk a közterületeink tisztaságára, ne dobáljuk el szemetünket az utcán! Illegális hulladékot ne helyezzünk a csikkes edényekbe, mert például a televízió csomagolási kartonoknak és hungarocellnek nem abban van a helyük. Nagyon fontos, hogy a felnövekvő generációt is ezekre az elvekre tanítsuk!

– nyomatékosította a lapnak Juhász Géza.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló