2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#bródy sándor megyei és városi könyvtár #társasjáték

Egyedülálló társas hét lesz a Bródyban!

Csarnó Ákos 2023.02.08. 13:10

 

A Bródy Sándor Könyvtár 2023. február 13. és 17-e között "Egyedülálló társas hét"-re hívja a játékos kedvűeket. Hétfőtől péntekig minden könyvtári program a játék jegyében telik.

 

A tavaly nagy sikerrel megrendezett társasjáték napot idén folytatják. 2023. február 14-én, kedden 16 órától társasjátékozni hívnak minden játékos kedvű érdeklődőt. 

Kapcsolat: Szécsényi Orsolya könyvtáros, e-mail: szecsenyi.orsolya@brody.iif.hu, telefon: +36 30 24 555 89 

A jó társasjáték megtanít bennünket arra, hogyan kell csapatban gondolkodni és együtt dolgozni. Legyen logikai, stratégiai, ügyességi vagy bármilyen más, kitűnő szórakozást nyújt és aktív közösségi élményt ad. A jó versenyszellem, az odafigyelés a társakra és az ellenfélre, az intenzív agymunka - mind-mind tanulható a társasjáték segítségével.

A könyvtárban éppen egy éve nyílt lehetőség a társasjátékok kölcsönzésére, helyben használatára. A Bródy JátékTár projekt új programokat is inspirált az év során: az Egyedülálló Társas Nap-ot, az Egri Társasjáték Klub rendszeres programjait, a Bródy Társas Pikniket a Dobó téren és az Érsekkertben.

A könyvtárban jelenleg 466 db kölcsönözhető társasjátékból választhatnak a Bródy JátékTár tagsággal rendelkezők, amelyek a Központi könyvtárban és a Gyermekkönyvtárban érhetőek el. https://brody.iif.hu/jatektar

 

A JátékTárban érdekes és izgalmas társasjátékokat biztosítanak minden korosztály számára. A társas napra új játékokat is kínálnak az érdeklődőknek. Pár cím a teljesség igénye nélkül: Szerelmes levél (új kiadás), Arnak elveszett romjai, Carcassonne alap (új kiadás), Concordia: Sestertiussal kikövezett utak, Escape the room: A szanatórium rejtélye, Go Master Youtubers, Kamu detektor, Mentsd meg a bolygót, Minecraft: Builders & Biomes, Vigyázz6.

 

Február 14-én kedden társasjátékokat tanítanak az Egri Társasjáték Klub tagjai (Kelemen Attila, Farkas Attila, Szerencsi Petra és Nagy László) és a könyvtárosok (Aradiné Kovács Judit, Bodó Boglárka, Lisztóczki Mónika, Lovas-Szabó Kitti, Püski Viktória, Szabó Eszter, Szabó Zsuzsi, Szécsényi Orsolya, Szuhár Dóra, Turay Zoltán.) Délelőtt iskolai csoportokat, délután minden korosztályt várunk a könyvtárba.

16 órától a következő játékokkal ismerkedhetünk meg: Mysterium, Kuruzslók Quedlinburgban, Egy szép új világ, Anachrony, Arnak elveszett romkai, Carcassonne, Catan telepesei, Jaipur, Splendor, Ticket tor Ride: Europa, Dixit, Vigyázz6, Hedbanz, Cat Lady.

 

A programra 16 órától folyamatosan lehet érkezni, a megfelelő játékidőt a regisztrációs űrlapon lehet bejelölni. Regisztráció a könyvtár honlapján, facebook oldalán vagy ezen a linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMGFCteYOEmCfNoqusd5WYlt8IJDzuRug6XHeJeQmS4v4PQg/viewform

A bemutató alatt megismert és megszeretett társasjátékokat a beiratkozott olvasóink játéktári tagság megváltásával kölcsönözhetik.

 

További akciók a héten:

·2023. február 14-én és 15-én féláras beiratkozás a könyvtár minden részlegében

·Egész héten megbocsátás hete: olvasóink ezen a héten késedelmi díj megfizetése nélkül hozhatják vissza lejárt kölcsönzési határidejű könyveinket

·2023. február 14-én pörgessen a rulett keréken kedvezményekért és könyvtári ajándékokért!

 

A programok részletesen:

2023. február 13., hétfő 17.00

Bébillér mesekör - Mese és játék a farsang jegyében

 

2023. február 14., kedd 16 órától folyamatosan 18 óráig

Bródy Játéktár – Egyedülálló társas nap, azaz társasjáték minden mennyiségben

 

2023.február 15., szerda 16.30

Romantikus kvízdélután a Bródyban!

Programunk ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció a könyvtár honlapján vagy facebook oldalán. Link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejtdnKktLRjKj9x5VR87-ovhjgG1NHp4OH073O2386AHvUBw/viewform

 

2023. február 16., csütörtök 14.00

Kártyaklub

 

2023. február 17., péntek 10.00

Körös-körül - Játékos geometriák kicsiknek

A Harlekin Bábszínház előadása a Bródy Sándor Könyvtárban. A produkciót 1-4 éves korig ajánljuk. Jegyek a jegy.hu oldalon vásárolhatóak 1.000,- Ft/fő áron.

 

2023. február 17., péntek 14.00

Egri Társasjáték Klub

 

A könyvtár szeretettel vár minden játszani szerető érdeklődőt az eseményeikre!

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló