2022. augusztus 13., Ipoly

Eger ügye

#rendőrség #átverés #autó #riasztó

Egy egri férfi pénzt kért a hazajutásához, de az egész csak mese volt, jó sok habbal

Nagy Donát 2021.11.10. 07:59

Az egész országban így verte át az adakozókat, profi lett a kamuzásban.

A rendőrség szerint Győrtől-Debrecenig több településről érkeztek bejelentések a rendőrségre 2018. és 2020. között, szinte kivétel nélkül hasonló tartalommal. Egy férfi kihasználva a segítségére siető sértettek jóhiszeműségét, kitalált ürüggyel csalt ki pénzt az áldozatoktól.

Minden esetben egy fedősztorival állt elő, miszerint elromlott gépkocsijának javítását nem tudja kifizetni, a hazajutása így lehetetlen, szüksége lenne pénzre, hogy rendezze elmaradását. A férfi mindegyik sértettnek megígérte, hogy másnap visszafizeti a kölcsönkapott összeget, azt azonban azóta sem látták viszont.

A helyi zsaruk a kellő bizonyítékok beszerzése után hamar összefüggésbe hozták a bűncselekmények elkövetésével az egri  N. Józsefet, akit az egész országban nagy erőkkel kerestek.

A rendőrök előtt ismert volt az 57 éves férfi, korábban hasonló jellegű cselekmények miatt már többször került a rendőrök látókörébe.

 

Elfogatóparancs alapján 2021. május 3-án Budapesten fogták el, majd előállították és a Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték, egy másik ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztés letöltésének megkezdése miatt. A férfi a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, a gyanúsítások ellen panasszal nem élt, elmondása szerint tetteit megbánta.

 

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfi ellen 10 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló