2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus #szépasszonyvölgy #toplista #tripadvisor

Egri szabadidős helyszín is felkerült a dobogóra a TripAdvisor toplistáján

Barna Benedek 2022.02.13. 16:32

A közösségi platform összeállítása alapján, melyik helyeket szeretik különösen a hazánkban megforduló turisták.

 

A TripAdvisor világszerte ismert közösségi platform, amelyen az utazók tapasztalataiknak, benyomásaiknak hangot adva fejezhetik ki véleményüket egy adott szállásról, vendéglátóhelyről vagy szabadidővel kapcsolatos intézményről, programról. Magyarországról készül toplistájukból kiderül, mik a turisták kedvenc időtöltései hazánkban járva.

 

A listát a femina.hu szemlézte, cikkükből kiderült, hogy

Magyarországon a turisták leginkább kedvelt és legtöbbet pozitívan értékelt célpontja a települések között Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló, Siófok, Bük, Sárvár, Balatonfüred, Sopron, Szeged és Eger, de még érdekesebb, hogy mely szabadidős tevékenységek, helyszínek emelkednek ki a temérdek lehetőség közül az értékelők szerint.

A TripAdvisor-felhasználók véleményei szerint a legjobb szabadidős helyszínek listáját a Parlament vezeti, melyet több mint 41 ezren értékeltek, közülük 39 ezren kitűnő és nagyon jó pontszámot adtak. Az Országházat kívülről és belülről is dicsérik az oldalon a rövid beszámolókban, sokan kötelező látnivalóként említik. Akadt, aki úgy fogalmazott: az épület minden részlete mesél a történelemről.

 

A második kiválóra értékelt látnivaló a listán az egri Szépasszonyvölgy, amelyet hangulatáért és a jó borokért ajánlanak a korábban ott járt turisták az emberek figyelmébe. Sokan kiemelték, hogy az árak nincsenek elszállva, és a bulizni vágyók, valamint az intimebb környezetet igénylők is megtalálják itt a számításaikat.

szépasszonyvölgy-mindenamieger
Kép forrása: mindenamieger.blogspot.com

A bronzérmet a debreceni Nagyerdei Park kapta, ahol gyönyösű a környezet és sokféle program kínálkozik. Sokan dicsérik a jól karbantartott sétautakat, pihenésre alkalmas helyeket, de a közeli parkoló és fürdő is pluszpontokat ért. A terep bővelkedik szórakozási lehetőségekben, ahol a gyerekek játszhatnak, az ember sportolhat, kutyát sétáltathat, de a közeli állatkertet is előnyként emlegetik.

 

A negyedik helyezett a már távolról nagyon látványos hévízi Szentlélek-templom lett. A véleményekből kitűnik, hogy az impozáns épület látványa is egészen megigézte az ide érkezőket, szívesen felkeresték szabadidejükben egy kis elmélyülésre, imádkozásra – fogalmaz a femina.hu cikke. Még az ott tartott hévízi rendezvényeket is megemlítették.

 

Az ötödik helyezett a Szegedi Állatkert lett, ahol kiemelték a komplexum színvonalát, rendezettségét és az állatok sokféleségét, jó tartását, valamint nagy életterét, amellett az interaktív programok, a jó megközelítés és a természetközeli, erdei hangulat is sokat nyomtak a latban.

 

Győr barokk óvárosa került a lista hatodik helyére, ahol szinte egymást érik a nagy múltú, gyönyörű építmények. A kommentírók kiemelték a történelmi belváros tisztaságát, és hogy az építészet lenyűgöző, és a hely csodás a városi csatangolásra, emellett több színvonalas étterembe is beülhet az ember.

 

A hetedik a diósgyőri vár lett az értékelők listáján. Miskolc vára esetében többen kiemelték a lovagi viseletű idegenvezetés hozzáértését, érdekességét is, valamint javasolták az oda érkezőknek, hogy előre nézzék meg a programkínálatot is. Sokakat lenyűgözött a vár mögötti Tündérkert is.

 

Nyolcadik helyre került a budapesti Halászbástya. A kommentelők szerint a budai vár impozáns, héttornyú építményéről lélegzetelállító panoráma nyílik a fővárosra. Emellett a környéken tett séták és az éttermek jó hangulatára is felhívták a figyelmet.

 

A kilencedik hely egy siófoki szabadidőközponté, a Bella Állatparké lett, amely a központtól könnyen megközelíthető és színes programokkal kecsegtet. Az értékelők kiemelték: a park tiszta, gondozott, elég tágas, és állatsimogatásra is van lehetőség, amit a gyerekek élveznek.

 

A tizedik helyet a Hortobágyi Nemzeti Park kapta meg, ahol a természeti kincsek és az élő hagyományok mellett különféle programok is várják a látogatókat. Sok turista emlékezetesnek tartotta a csikósbemutatót és a terepjárós szafarit, de a Przewalski-lovak és a szürkemarhák megtekintését is ajánlották mindenki figyelmébe.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló