2022. július 6., Csaba

Eger ügye

#eger #országgyűlési választás #ellenzéki összefogás #ellenzéki közös lista

Egri politikusokat is jelölnek az ellenzéki közös listára

Barna Benedek 2021.12.12. 09:18

Egyelőre még nem állították össze a listát, de az ellenzéki összefogás egyes pártjai már nyilvánosságra hozták, hogy kiket delegálnak rá.

 

Az Magyar Szocialista Párt országos elnöksége és választmánya szombaton meghatározta, hogy kiket és milyen sorrendben jelölnek az ellenzéki pártok közös listájára.

 

Ami a sor elejét illeti, az első helyet Tóth Bertalan, a párt társelnöke kapta, a másodikat Molnár Zsolt pártigazgatóé (egyikük sem indul egyéniben), a harmadikat pedig Harangozó Tamás (ő megméreti magát egyéniben Szekszárdon, ebben a körzetben azonban nem jó esélyekkel indul az ellenzék). A negyedik és ötödik hely Komjáthi Imre és Gurmai Zita alelnököké, akik mindketten elindultak volna egyéni jelöltként is, de vesztettek előválasztáson.

A szocialisták 25 jelöltje közé bekerült két egri politikusuk is: a megyeközpont közgyűlésében ülő Mirkóczki Zita és a jelenleg is országgyűlési képvislő, 2022-ben a hatvani körzetben összelenzéki támogatással induló Korózs Lajos.

Korózs egészen elöl kapott helyet a sorrendben (hetedik lett), míg Mirkóczki Zita a huszadik helyet kapta.

mirkoczki_kunhalmi_03 - sajat

A hír kapcsán a Magyar Hang cikke megjegyzi, hogy az együttműködő ellenzéki pártok egyelőre nem állították össze a közös ellenzéki listát, ami nem csoda, hiszen nyilvánvalóan nem lesz egyszerű megállapodniuk abban, hogy osztják fel a befutónak vélt helyeket. "Figyelembe kell venniük azt is, hogy minden pártnak legyen legalább 5 leendő képviselője, hogy frakciót alakíthasson, illetve Márki-Zay Péter is szeretné jó helyeken látni a saját embereit" – teszi hozzá a hang.hu.

 

Fekete-Győrt is jelölik, Karácsony szimbolikus jelölést kapott

 

A pártok közül eddig az MSZP-n kívül a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért hozta nyilvánosságra, hogy ők milyen sorrendben delegálják saját politikusaikat.

 

A momentumosok a pártelnöki posztról már leváltott Fekete-Győr Andrásnak adták az első helyet, a második helyre Tompos Márton, a párt szóvivője került, a harmadikra pedig Gelencsér Ferenc József, I. kerületi momentumos képviselő és alpolgármester. Előkelő helyet kapott még Paróczai Anikó, aki azzal vált ismertté, hogy Kispesten a helyi szocialista politikust is támadta, illetve Berg Dániel, aki a II. kerületben alpolgármester is.

 

A Párbeszédnél Karácsony Gergely (ez azonban inkább szimbolikus, hiszen a politikus már korábban is jelezte, hogy marad főpolgármester) került az első helyre, rajta kívül a zöld párt jelöli többek közöött a jelenleg is parlamenti frakciójukban ülő Kocsis-Cake Oliviót, valamint az egyéniben is induló politikusait: Szabó Tímea társelnököt és Tordai Bence országgyűlési képviselőt.

 

Frissítés: a Momentum, a Párbeszéd és az MSZP után szombaton az LMP is közölte, hogy kik a jelöltjei. Az ugytudjuk.hu cikke szerint a zöldeknél Ungár Péter, az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa áll az első helyen, őt Kanász-Nagy Máté társelnök követi, a harmadik helyet pedig Keresztes László Lóránt frakcióvezető foglalja el. A negyedik helyén Bakos Bernadett, a párt kőbányai önkormányzati képviselője, az ötödiken Ferenczi Istvan, kispesti önkormányzati képviselő található.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló