2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri kulturális és művészeti központ #koncert #advent #márton-nap

Márton-naptól az adventi készülődésig: ezek a kulturális programok várnak novemberben Egerben

Barna Benedek 2021.10.30. 15:47

Mutatjuk, mit kínál a tizenegyedik hónapra a kulturális és művészeti központ.

 

November 3-án szerdán 19.00-tól a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban az Egri Világjáró Klub sorozatának részeként Sütő Noémi földrajz-biológia szakos középiskolai tanár tart előadást "Meseszép Madeira" címmel (Részletek az EKMK honlapján).

Szintén november 3-án szerdán 19.00-tól, de a Bartakovics Béla Közösségi Házban lesz Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák "Rackák a Zűrben" című új albumának lemezbemutató koncertje (Jegyárak és további részletek az esemény hivatalos leírásában, ITT).

 

 

November 6-án szombaton 14.00-tól a Bartakovics Béla Közösségi Házban a Diabetes Világnap alkalmából tart ingyenes rendezvényt a Cukorbetegek Egri Egyesülete.

 

November 6-án szombaton 15 órától Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban az Univerzum Klub szervezésében tart előadást Miskolci László kutató "Spiritualitás és földönkívüliek" címmel (Részletek a hivatalos leírásban).

 

November 8. hétfő 17.00-tól a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Dr. Ammer Ferenc – orvos, természetgyógyász tart előadást "Biotechnológiai fejlesztések az egészség szolgálatában" címmel (A jegyárakról ITT olvashat).

 

November 11-én, csütörtökön 16.00-tól Márton-napi Kézműves Libaünnep lesz a LISZI-ben. Változatos programokkal vár kicsiket és nagyokat, többek között libás dekorációt lehet készíteni, és lesz beszélgetés hagyományokról, népszokásokról, libareceptcsere háziasszonyoknak és foglalkozások a gyerekeknek. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, november 5-ig kell jelentkezni (Részletek ITT).

 

November 13-án szombaton 14 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban lesz Márton Napi Totyogó, a program részeként tartanak kézműves foglalkozást, lámpás felvonulást, lesz koncert és egy Lúdas matyi-előadás is (Részletek az EKMK honlapján.)

libakezmuves
Kép forrása: ekmk.hu

November 13-14-én Palócgála nemzetközi népzenei fesztivál lesz a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A Palócgála Eger város rangos, nagy tradíciójú kulturális eseménye, mely a hazai és felvidéki, folklór legjavából ad ízelítőt. Igyekszünk minden esztendőben 40-50 népzenei együttes és szólista fellépésével tartalmassá tenni az eseményt. A meghívott csoportoknak alkalma van a tapasztalatcserére, a szakmai és baráti együttműködés megalapozására. A program részekéntt tartanak népzenei nyilvános hangversenyeket, Szakmai előadásokat, gálakoncertet.

 

November 17.  szerda 19.00-tól a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban az Egri Világjáróklub újabb előadását Nedeczky Júlia hegymászó, hegyi vezető, pszichológus, zenész tartja "Hegyekről és lélekről" címmel. (Jegyárak a hivatalos leírásban).

 

November 18-án csütörtökön 16.00-tól a Civil Házban az Ezüstidő Szabadidős Egyesület szervezésében hallhatjuk az egyesület elnökének, Fűrész János előadását, "A Szent Jobb legendája" címmel. A részvétel ingyenes.

 

November 22. hétfő 17 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Bartók Béla asztrológus tart előadást "A párkapcsolat, mint szellemi tükör" címmel (Jegyárak a hivatalos leírásban).

 

November 23. kedd 19.00-tól a Bartakovics Béla Közösségi Házban ad koncertet Kamarás Iván "Egy fess pesti este" címmel. (Részetek, jegyárak az EKMK honlapján).

 

 

November 26. péntek 16.00-tól a LISZI-ben adventi kézműves foglalkozás lesz: a közös családi programon adventi koszorút készíthetnek a résztvevők, kellemes társaságban és ünnepi hangulatban. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, november 19-ig kell jelentkezni (Részletek ITT!).

 

November 27. szombat 10.00-14.00 között a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban a "Karácsonyi Csodavilág" című eseményen kigyúlnak az EKMK adventi fényei, elkezdődik az év legjobban várt időszaka. A résztvevők saját, egyedi adventi koszorút, kopogtatót és karácsonyfadíszt, Grincsfát készíthetnek (Részletek ITT!).

 

(Indexkép forrása: ekmk.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló