2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri kulturális és művészeti központ #progamok #gyereknap

Megelevenedik János vitéz és az Abigél, koncertet ad Halász Judit – Íme Eger májusi kulturális programjai

Barna Benedek 2022.04.30. 14:30

A május végi gyermeknaphoz kapcsolódóan több nagy előadás is lesz a városban.

 

Ahogy arról az Egri Ügyek hírt adott, a május Frankofón Francia Filmnapokkal indul Egerben, de emellett az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) is több kulturális programot fog kínálni a következő hónapban:

 

Május 2-án (hétfőn) 19 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Karinthy Ferenc "Gellérthegyi álmok" című színművét adja elő az Egyetemi Színpad mai feldolgozásában egy felvonásban, körülbelül 70-80 percben.

 

A darab szereplője két fiatal – egy katonaszökevény fiú és egy üldözött zsidó lány -, akiket a vak véletlen összesodor egy elhagyott gellérthegyi villába, a II. Világháború 1945-ösbudapesti ostroma alatt. 

 

Az előadás ingyenes.

gellerthegyi

 

Május 28 és június 1. között lesz a Kisegér Fesztivál, amelynek izgalmas programok várják a gyermekeket a város több pontján. A fesztivál részletes programja Eger turisztikai portálján böngészhető, a fontosabb események a követezők lesznek:

 

Május 28-án (szombaton) 18 árától a Kemény Ferenc Városi Sportcsarnokban a Varidance és a Bartók Táncszínház a János vitézt adja elő élőzenével, két felvonásban (részletek ITT).

A3_JÁNOS_VITÉZ_PLAKÁT-01

Május 29-én (vasárnap) 10-16 óráig Városi Gyereknapot tartanak az Érsekkertben, többbféle előadással, családi programmal, kézműves foglalkozásokkal. A részletes program ITT olvasható.

 

Május 30-án (hétfőn) 14 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban a Magyarock Dalszínház adja elő a Grimm testvérek meséjét feldolgozó, A halász meg a felesége című musicalt (részletek ITT).

A3_HALASZ_MEG_A_FELESÉGE_-01

Május 30-án (hétfőn) 16 órától a Gárdonyi Géza Színházban Halász Judit ad koncertet "A vitéz, a kalóz, meg a nagymama" címmel (további részletek ITT).

FACEBOOK_HALASZ_JUDIT_ESEMENY-1-2048x1072

Május 31-én (kedden) 14 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban a Zsigmond Lala Énekstúdió adja elő a Szabó Magda regényét feldolgozó Abigél- musicalt (részletek ITT).

A3_ABIGÉL_KISEGÉR_FESZTIVÁL_-01

Két kiállítás is megtekinthető a hónapban:

 

Május 2-án (hétfőn) 17 órától a Bartakovics Házban lesz a Barázdák című tárlat megnyitója. A kiállítás a Képgrafikusok Olgyai Viktor Egyesületének tagjainak munkáit vonultatjai fel, és május 31-ig lesz megtekinthető (további részletek IDE KATTINTVA olvahatók).


A Vitkovics Alkotóházban pedig május 28-ig lehet megnézni az április végén megnyílt, XI. Heves Megyei Amatőr Képző- és Iparművészeti Tárlatot.

 

 

Az EKMK művelődő közösségeinek és partnereinek programjai:

 

– Május 5-én (csütörtökön) 16 órától az Ezüstidő Szabadidős Egyesület szervezésében, Fűrész János vezetésével tart az egyesület sétát a városban, a Barátok templomától (a részvétel ingyenes).


– Május 9-én (hétfőn) 15 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet anyák napi műsoros előadása tekinthető meg (a belépés ingyenes).

 

– Május 9-én (hétfőn) 17 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban a Heves Megyei Életreform Népfőiskola szervezésében tart előadást "A kegyelem zöld könyve" címmel Viszlay Anita (a belépés egyesületi tagoknak ingyenes, vendégek ITT vehetnek jegyet).


– Május 19-én (csütörtökön) 16 órától a Civil Házban a Magyar Honvédelem Napja alkalmából, a Kecskeméti Repülőnaphoz kapcsolódóan tart előadásta Ke Bagó Sándor az Ezüstidő Szabadidős Egyesület szervezésében, a részvétel ingyenes.

 

– Május 23-án (hétfőn) 17 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban A Bach-virágterápia alapjai címmel tart előadást Szakács Ibolya, életmód-tanácsadó terapeuta, természetgyógyász, a Heves Megyei Életreform Népfőiskola szervezésében. A belépés egyesületi tagoknak ingyenes, vendégek ITT vehetnek jegyet.

 

– Május 4-én (szerdán) 19 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban az Egri Világjáró Klub szervezésében tart előadást Paulovics Zsolt, a Hegyikalandok túravezetője "Vulánok az Andokban - Ecuador" címmel. Emellett lesz szó Pamírról és Kaukázus Tien-sanról is érintőlegesen és összehasonlításképpen (ITT lehet jegyet venni az eseményre).

 

– Május 11-én (szerdán) 19 órától ugyancsak a Forrában, szintén az Egri Világjáró Klub szervezésében tart előadást Bálint F. Gyula, "Kajakkal Székelyföldről Budapestre" címmel (jegyek ITT vásárolhatók).

– Május 25-én (szerdán) 19 órától szintén lesz egy előadása az Egri Világjáró Klubnak a Forrásban, "Leszbosz szigete" címmel, amelyet Fekete Mona tart majd (jegyek ITT válthatók).


Visszatérő programok:

 

– Hétfőnként 14-16 óra között Egri Margaréta Népdalkör a LISZI-ben (május 2-án, 9-én, 16-án, 23-án és 30-án).

 

– Havonta egyszer, ezúttal május 3-án kedden 9-12 óra között Frissítő masszázs a LISZI-ben a Szeretet fénye alapítvány tagjaival (Előzetes bejelentkezés szükséges).

 

– Keddenként Szövőkör és HangON Kreatív Műhely a Vitkovics Alkotóházban 14-16 óra között (május 3-án, 10-én, 17-én, 24-én és 31-én).

 

– Két alkalommal lesz szerdán, 14-16 óra között Csináld Magad! Kreatív Kör lesz a LISZ-ben. Május 4-én bonsai fát lehet készíteni drótból; május 18-án pedig horgolható fa alapot.

 

– Minden második szerdán teadélután a LISZI-ben (május 11-én és 25-én 14-16 óráig).

 

– Csütörtökönként 10.15-től 12 óráig a LISZI-ben meridián egészségmegőrző tornát tartanak az Egri Jógaklub vezetésével, minden korosztálynak (május 5-én, 12-én, 19-én és 26-án).

 

– Péntekenként Közelbaba Csevegő Klub anyukáknak és babáknak 0-2 éves korig közös játékkal, hordozókendő-tanácsadással (május 6-án, 13-án, 20-án és 27-én).

 

 

(Képek forrása: EKMK)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló