2024. július 20., Illés

Eger ügye

#mirkóczki ádám #labdarúgás #egri közgyűlés

Egri foci: mikor lesz vége a kálváriának?

Csarnó Ákos 2021.10.25. 19:29

A szerződések és az egri közgyűlés döntései alapján már látszik.

Ez év október 22-i napi határidővel felmondta az Egri Városi Sportiskola azt a megállapodást, amiben az Eger Labdarúgó Sport Kft-nek (azon belül pedig az egri focistáknak, az ESE-nek) korábban egyszerűen fogalmazva pályahasználatot biztosított pályákra, öltözőkre, ingatlanokra. Olyan mondvacsinált indokokkal, amelyek jól hangozónak tűntek a sajtóban, ám hamar kiderült róluk, hogy azokra alapozni a felmondást majdnem hogy csak szélhámoskodás.

 

Kicsit mélyebbre ásva Eger városának közgyűlési anyagaiba, pár fontos részletre bukkantunk, amelyek erősen befolyásolhatják az ügy lezárását.

 

Mirkóczki Ádám polgármester és a DVTK közötti hangoskodás legújabb fejezetében arról értesülhettünk, hogy a polgármester már kész tárgyalni az egri fociról a DVTK-val. Ugyanis még 2018 októberében az egri városvezetés egyik akkori tanácskozáson egy olyan határozatot fogadtak el – ellenszavazat nélkül –, amiben a város hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Eger Labdarúgó Sport Kft. 15 éven keresztül az MLSZ által jóváhagyott sportfejlesztési programon belül hasznosíthatja a felsővárosi sportkomplexumot, természetesen kizárólag sportcélra.

 

Ebben a keretben nehéz értelmezni a felmondásban írt kitalált indokot, hogy a Megmozgatlak SE illetve a Sport Kft. visszaélt volna a pályahasznosítással. Információink szerint a Sport Kft. keresetet nyújtott be az Egri Járásbíróságon, amiben kérte ideiglenes intézkedés keretén belül a pályahasználat folytatását, amit a bíróság el is rendelt.

 

 

Azonban 2019 májusában egy másik közgyűlési határozat tovább „ment”. 10 plusz 5 évre biztosított a közgyűlés a Sport Kft-nek használatra jogot, amiért cserébe a kft. kötelessége a műfüves pálya felújítása, új, nem szabványos, élőfüves pálya építése világítással valamint általánosságban pályavilágítás-építés. Ennek a határozatnak az értelmében is furcsa a kitiltás és a használati szerződés felmondása.

 

 

Azon a közgyűlésen egy olyan határozat is született, ami azt írja elő, hogy az Egri Városi Sportiskola és a Sport Kft. közötti hasznosítási megállapodás 2019. június 27-re legyen előterjesztve a közgyűlés elé. Ami azért megint furcsa, mert egyrészt az említett felmondásban egy bérleti jogviszony a szerződés tárgya, ennek a szerződésnek egyik passzusára hivatkozik a Városi Sportiskola vezetője, másrészt egy beszámolóból kiderül az, hogy ezt a 2019-i évi határozatot, illetve a benne foglaltakat ez év december 31-i határidővel kell nyélbe ütni, ami végleg rendezi a pályák, ingatlanok használatának kérdését.

 

 

A fentiek értelmében egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nem a DVTK, illetve az Eger labdarúgó Sport Kft. járt el szabályellenesen, hanem az egri polgármester, illetve utasítására az Egri Városi Sportiskola.

 

(indexkép: egerse.com)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló