2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#egerplusz #eger #ünnepség #wigner jenő középiskola #kadét program

62 kadétot avattak Egerben (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.03.27. 08:57

Jubileumi kadétavatót tartottak a Wignerben.

 

Az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 2011-ben csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz, és az iskola hagyománya, hogy a Wigner Kadét felvarró átadásával a közösség tagjává fogadják a kilencedikes diákokat. Ezen a héten csütörtökön rendezték meg a jubileumi, tizedik ünnepség, ahol ezúttal a tizedik évfolyamaosok járvány miatt elmaradt avatását is pótolták. Így összesen 62 új kadétot avatott az intézmény.

 

Mint az egerhirek.hu írja, a Honvéd Kadét Program keretében a Wigneres diákok honvédelmi alapismereteket tanulnak, 2020 óta honvéd kadét ágazati képzésben vesznek részt, önkéntes tartalékosok, altisztek és tisztek kerülnek ki soraikból. Az intézmény volt diákjai jelenleg is a Magyar Honvédség kötelékében teljesítenek szolgálatot idehaza és határainkon túl is. 

 

A kadétok az elmúlt tíz évben kimagasló eredményeket értek el az országos megmérettetéseken, versenyeken: az Országos Haditorna döntőkről két második és egy harmadik helyezést hoztak haza Egerbe; a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség  „1000 év katonái” versenyen első helyen végeztek, a Magyar Hadtudományi Társaság "Hadtudomány ifjú tudósa" pályázatíró versenyen 2017 és 2021 között minden évben Wigner Kadétok végeztek az első helyen.

 

A csütörtöki kadétavatáson elhangzott: a Wignerben végzettek fele a Honvédség kötelékében találja meg életpályáját. A kadétokat Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke és Dr. Hegedűs Henrik, a Magyar Hadtudományi Társaság alelnöke köszöntötte. Az új kadétoknak Bozó Tibor adta át.

 

Alább megtekinthető a TV Egernek az ünnepségről készült riportja:

 

(Indexfotó: EgerInfo.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló