2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#egerplusz #eger #verseny #wigner jenő középiskola

Járőrversenyen és haditornán remekeltek az egri Wigner Jenő Középiskola diákjai

Barna Benedek 2021.10.15. 12:58

Az eredményekben gazdag előző tanév után most ősszel újabb sikereket értek el a wigneres fiatalok.

 

Október elején a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával rendezték meg Pákozdon a Honvéd Kadét Kupa 2021/2022. tanévi versenysorozatának első megmérettetését, az Országos ifjúsági honvédelmi járőrversenyt. A 10 km-es pályán és annak több állomásán többek között lövészetet és akadálypályát kellett teljesíteni, valamint a Velencei tavon evezési feladatot kellett végrehajtani az 51 induló csapatnak.

 

A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium kadétjainak csapata, Csík Levente, Juhász Buda, Kerek Krisztián és Révész Krisztofer összetettben az országos IV. helyezést ére el, a lövészet versenyszámban pedig I. helyen végzett – számolt be az Eger Hírek.

 

 

Az október 13-án megrendezett Országos Haditorna Verseny megyei döntőjén az iskola kadétjai két csapattal vettek részt. Az erőpróbán részt vevő 17 csapat egyebek mellett fegyveres váltófutásban, gránátdobásban, lézerfegyveres lövészetben és elsősegélynyújtási feladatokban mérkőzött meg egymással. Az iskola 2. számú csapata (Báder Béla, Csáki Máté, Csík Levente és Dudás Dominik) a III. helyezést érte el. A Wigner 1. csapata (Bacsó Dániel, Borók Dániel, Kerek Krisztián és Végh Máté) az I. helyet szerezte meg, így ők képviselik Heves megyét a tavaszi országos döntőn. Felkészítő tanáraik: Máté Balázs és Tóth György.

 

 

A Wigner 2011 óta vesz részt az Országos Kadét Programban: az elmúlt 10 év során számos országos eredményt értek el tanulóik.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló