2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#eger #kátyú #úthiba

Indulhat a kátyúzás Egerben – Így lehet jelezni az önkormányzatnak, hol vannak úthibák

Barna Benedek 2022.05.06. 13:40

Idén a lakosság segítségét kérik az úthálózat hibáinak felméréséhez. Létrehoztak egy e-mail-címet, arra várják az információkat a kijavítandó úthibákról.

 

Az időjárás fokozatos javulásának köszönhetően megkezdődnek az úthálózat karbantartási munkálatai. Az önkormányzat Városüzemeltetési Irodája és munkatársai megkezdték a város kátyúinak felmérését és javítását, melyek egy jelentős része a téli hónapok alatt keletkezett vagy éppen romlott tovább az állapota – adta hírül az EgerInfo portál.

 

Mint írják, az idéntől egy új felület is szerepet kap a munkában: ezúttal a lakosság, valamint a közlekedők segítségét is kérik a felmérésben, ehhez pedig az önkormányzat létrehozott egy e-mail-címet.

Ez a központi e-mail-cím az utinform@ph.eger.hu, erre várják az információkat, jelzéseket a kátyúkról valamint az egyéb úthálózati hibákról, veszélyekről, akadályokról.

A szakiroda munkatársai és az önkormányzat arra kéri az autósokat, hogy a mostani esős időszakban fokozottan figyeljenek a tócsákra, vízfoltokra, mert azok alatt komoly és mély kátyúk húzódhatnak meg, és adott esetben a futóművek súlyos károsodásához vezethet, ha nem kerülik ki ezeket.

 

Az önkormányzat ezen felül azt is közölte, hogy a kátyúzási munkálatok megkezdésével egyidőben a szakiroda munkatársai a város vízelvezetőinek és víznyelőinek karbantartását is megkezdte. Kérik,

ha gondozatlan, eldugult vízelvezetővel találkoznak a közlekedők, akkor a fenti e-mail címre azt is jelezzék az önkormányzat felé.

A kátyúzás és a vízelvezetés karbantartása kapcsán a lakosság és a közlekedők türelmét és megértését kéri az önkormányzat.

 

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció!)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló