2023. szeptember 21., Máté Mirella

Eger ügye

#egerplusz #eger #utcanév #szalapart utca

Hamarosan új utcaneveket kell megtanulniuk az egrieknek

Barna Benedek 2021.05.17. 14:50

Két új utca is nevet kap.

Minden évben van néhány új része Egernek, amit szükséges elnevezni, idén most érkezett meg az első kettő – szúrta ki az Egri Napok Blog.

 

Az oldal hétfői cikke szerint az érintett utcák egyike a Szalapart utca folytatása. Erre a területre nemrég egy lakópark épült, melynek a folytatása is várható, így sürgetővé vált, hogy a leendő lakók helyrajzi szám helyett konkrét utca-házszámot tudjanak mondani a taxisofőrnek. A lakópark építtetője a Rácliget utca nevet kérvényezte egy ügyvéden keresztül az önkormányzattól, és a javaslat pozitív elbírálást kapott, tehát hamarosan hivatalosan is így hívjuk majd az utcát.

szalap
Kép forrása: Google Maps

A másik utca a város túlsó felében, a Legányi Ferenc utca szomszédságában található, és még a Google térképén sem látszik, pontosabban egyelőre földútként található meg. Mostanra viszont már ház is áll rajta, amely a jövőben újabb szomszédokra számít. Az elnevezést az első lakó kezdeményezte, ugyanis a hivatalos iratok kiállításához szüksége volt az utca nevesítésére. Neki saját javaslata nem volt, ezért a szakértői bizottságnak kellett alternatívákat megjelölnie. A szakértők a Merengő és Leányka utcákból kiindulva szőlőtermesztéshez és borászathoz kapcsolódó utcan neveket ajánlottak: Venyige utca, Puttony utca, Kékfrankos utca. Az alternatívákról megkérdezték a lakót is, így született meg az eredmény, hamarosan a Kékfrankos utca nevet kapja a szakasz.

2utca
Kép forrása: Google Maps

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló