2021. szeptember 28., Vencel

Eger ügye

#egerplusz #eger #tűzoltók #verseny #tájfutás

Egri tájfutáson mérték össze állóképességüket és gyorsaságukat a tűzoltók – FOTÓK

Barna Benedek 2021.09.05. 10:37

Hetedik alkalommal rendeztek Tűzoltó Tájfutó Versenyt.

 

Egy év kihagyás után szeptember negyedikén újra megrendezték a Tűzoltó Tájfutó Versenyt, amelynek helyszínét idén az egri hivatásos tűzoltóság-parancsnokság biztosította – számolt be honlapján a megyei katasztrófavédelem.

943209

Az EVSI Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közös szervezésében hetedik alkalommal megrendezett, országos szintű verseny teljesítésére öt megyéből húsz hivatásos és létesítményi tűzoltó, és több mint kétszázötven civil versenyző nevezett.

943227

A szombati időjárás is remekül alakult, amelynek mind a szervezők, mind a versenyzők nagyon örültek. A kellemes, napsütéses késő nyári időben kilenc órakor kezdődött a gyülekező a regisztrációhoz a laktanya sportpályáján, majd tíz órától egyéni időrendben indultak a versenyzők a pályát teljesíteni. A második forduló délután három órakor startolt. A rajtot megelőzően az indulóknak ezerháromszáz métert kellett sétálniuk, majd térkép alapján megkeresték az ismeretlen terepen a kijelölt pontokat.

943237

A tájfutók az állóképességüket, a gyorsaságukat tették próbára, valamint azt, hogy milyen gyorsan tudnak tájékozódni Eger város területén. A tűzoltókat ezek a tulajdonságok napi szinten segítik a szabadtéri tüzek felderítésében, így remek gyakorlási lehetőséget adott számukra a versenyen való részvétel.

943250

A rendezvényen nem csupán a tájfutók, hanem a velük érkező családtagok, barátok, ismerősök is jól érezték magukat. A Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság sátrában nagy volt az érdeklődés és a gyerekzsivaj. A kis lurkók színeztek, locsolós játékkal tették próbára ügyességüket, sőt, még egy igazi tűzoltóautóba is beülhettek, ahol tüzetesen szemügyre vehették a tűzoltók felszereléseit, a felnőttek pedig tűzmegelőzési totón tehették próbára a tudásukat.

943231

 

A VII. Tűzoltó Tájfutó Verseny nyertesei:

 

Női kategória: 

 

Tóbisné Várady Szilvia (BM OKF GEK BAZ)

 

Férfi21B kategória:

 

Mórocza Árpád (FER LTP)
Hegyi Ádám (Egri HTP)
Szamosi Attila (Heves MKI)

 

Férfi35B kategória: 

 

Kása Miklós (Egri HTP)
Pummer Ádám (Egri HTP)
Bányai Tamás (Egri HTP)

 

Férfi45B kategória: 

 

Mérai Péter (Egri KVK)
Verebélyi Tibor (Salgótarjáni HTP)
Parzinkosz Sztavrosz (Érdi HTP)

943266

(Fotók: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló