2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#egerplusz #eger #magánkórház

Ilyen egészségügyi szolgáltatásokat kínál majd az egri magánkórház

Barna Benedek 2021.09.12. 10:06

Jövőre tervezi megnyitni a kórházat a TritonLife. A cég Egerben élő vezérigazgatója szerint van igény a városban egy ilyen intézményre.

 

A több mint 300 orvost és ugyanennyi szakdolgozót foglalkoztaó TritonLife Csoport egy olyan országos magánegészségügyi rendszert akar kialakítani, amelyben járó- és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények egyaránt helyet kapnak. Ma már nemcsak fővárosi egységeik mellett Debrecenben is van magánkórházuk, és még több vidéki intézményük fog nyitni a közeljövőben, többek között Egerben. A hevesi megyeközpontban a Maklári úti volt iskolaépületben tervezik kialakítani az intézményt, amelyről Haraszti Péter, a cég Egerben élő alapító-tulajdonosa, vezérigazgatója az Egri Magazinnak adott interjúban mesélt.

 

Azzal kapcsolatban, hogy miért esett Egerre a választás, a vezérigazgató elmondta: főként az motiválja a beruházásukat, hogy itt lakik, ugyanis meggyőződése, hogy itt is igény van arra a magasabb színvonalú egészségügyi ellátásra, amelyet biztosítani szeretnének. "Legalább ennyire fontos, hogy az orvosok részéről is mutatkozik hajlandóság arra, hogy a mindennapi munkájukon túlmenően is végezhessenek gyógyító tevékenységet. Ez utóbbi nem feltételezés, hiszen korábban felkeresett egy Egerben dolgozó, ismert orvos, aki elmondta, hogy jó lenne, ha a városban is megjelennénk, mivel ő és a kollégái szívesen vállalnának plusz feladatokat nálunk" – tette hozzá.

tritonlife-haraszti-péter-em
Kép forrása: Egri Magazin

Egerben nem a szó klasszikus értelmében vett kórházat működtetnek majd, járóbeteg-ellátásban és egynapos sebészetben gondolkodnak. Haraszti Péter azt is elárulta az interjúban, milyen területeken szeretnének szolgáltatást nyújtani:

Nos, az elsők között kell említenem a nőgyógyászatot, illetve az ortopédiát: részint azért, mert országosan ezekben vagyunk talán a legerősebbek – így tehát adottak a magas szintű szakmai feltételek –, másfelől a páciensek részéről ezek iránt tapasztalható jelentős igény. De ide sorolhatnám az urológiát és az általános sebészetet is. Ami a járóbeteg-ellátást illeti, ott akár egy ennél szélesebb spektrumot is megvalósíthatónak tartok.

– sorolta.

 

Az interjúban elhangzott az is, hogy az orvosok nem főállásban, alkalmazottként tevékenykednének a TritonLife-nál, hanem vállalkozókként, kvázi másodállásban. Ezzel kapcsolatban a cég vezérigazgatója úgy fogalmazott:

itt nem pusztán arról van szó, hogy a mostani lehetőségeink nem is engedik meg, hogy sok alkalmazottal működjünk… Azt sem szeretnénk, ha ők elhagynák a jelenlegi munkahelyüket, tehát például a Markhot Ferenc Oktatókórházat, ahol így esetleg nehézségek támadnának. De, ha itt is, ott is dolgoznak, az mindenkinek előnyös: jó mindenekelőtt a betegeknek, jó az orvosoknak, hiszen legálisan egészíthetik ki a jövedelmüket – ami a hálapénz eltűnése után nem mellékes körülmény –, s természetesen jó a kórháznak is, mert segít itt tartani a szakembereiket, akik nem más városokban, ne adj’ isten külföldön próbálnak meg boldogulni.

Hozzátette azt is, hogy több szakmában ivannak kiválósági központjaik, ami azt jelenti, hogy a náluk munkát végző orvosok továbbképzése, szakmai fejlődési lehetősége adott, aminek a megyei kórház ismét csak a hasznát látja. "Egyébiránt ma is van olyan egri orvos, aki rendszeresen jár hozzánk Budapestre, ahol többek között új eljárásokat sajátít el" – jegyezte meg.

#GALLERY_124#

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon miért van létjogosultsága a magánegészségügynek, azt válaszolta, "hazánkban is mind többen és többen igénylik, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legmagasabb szintű ellátáshoz juthassanak", ezt szeretnék ők a saját eszközeikkel biztosítani.

Ha innen nézzük a dolgot, akkor afféle kiegészítői vagyunk az állami ellátásnak, amelynek a válláról jelentős terheket veszünk le. Ott vannak például a meglehetősen hosszú kórházi várólisták… Azzal, hogy mi is bekapcsolódunk a gyógyításba, segítünk ezeken rövidíteni, vagyis tehermentesítjük az állami szférát.

– tette hozzá.

 

A TritonLife egri egysége egyelőre a tervezés szakaszában jár, ha minden jól meg, a jövő év nyarán nyithat meg az intézmény.

 

(Indexkép és a galériban szereplő fotók: Keller Richárd)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló