2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#egerplusz #eger #fesztivál #egri borrock fesztivál

Két napra a rocké lesz a főszerep a Szépasszonyvölgyben: augusztusban érkezik az Egri Borrock Fesztivál

Barna Benedek 2022.05.21. 11:00

A koncertek mellett más programok is várják a fesztiválozókat.

 

Idén is megrendezik az Egri Borrock Fesztivált, így a nyáron két napra, augusztus 5-én és 6-án a rockzenéé lesz a főszerep a Szépasszonyvölgyben. A koncertek mellett pedig pincetúra, rock kulturális filmvetítés, kiállítás is várja az Egerbe érkezőket, amellett a fesztiválozók számára akciók és kedvezmények is elérhetők lesznek különböző turisztikai attrakcióknál, így a rendezvény egy színes hétvégi programot kínál.

 

A Márai Kulturális Látogatóközpont, vagyis a Szépasszonyvölgyi Szabadtéri Színpad idén megújult arculattal várja a vendégeket. Hangulatos környezetben, csocsóasztallal, fedett színpaddal és nézőtérrel, minőségi hang és fénytechnikával tökéletes helyszínéül szolgál a fesztiválnak közel 200 borospince szomszédságában.

 

Már a fellépők névsorát is közzétették. A pénteki napon fellép a több, mint húsz éves múlttal bíró, egyik legismertebb hazai rock-metal együttes, a Depresszió, valamint színpadra lép az idén 33 éves Prosectura, akik magukat "önkéntes tűzoltó és lendületzenekarnak" aposztrofálják. A színpadi programokat az egri Csikk Zenekar nyitja. Az estét egy hajnalig tartó punk-rock-alter dizsivel zárja Naszi (Egal).

 

Szombaton érkezik az Alvin és a Mókusok népszerű punk zenekar és a Fish!, a magyar “hardpop” együttes. Ezen a napon is egy egri zenekarral hangolódik a fesztivál, fellép a Kései Kitérő. Az este zárásaként Dj Silverstar válogat a punk és rock műfaj legjobb lemezeiből.

borrock
Kép forrása: Borrock Feszt / Facebook

A szervezők közleménye szerint a céljuk hagyományteremtő célzattal a rockzene és a borkultúra közös szeretetének népszerűsítése és a szórakozni vágyók igényeinek kielégítése minőségi környezetben érdekes kísérőprogramokkal.

 

Továbbá a szervezők nem titkolt célja egyfajta megemlékezés is a korábbi, híres egri underground és alternatív kulturális élet irányába, aminek az otthona a Más és Egal Klub volt. Ez az oka, hogy nem csak olyan fellépőket láthatunk, akik egykor felléptek az Egal színpadán, illetve maga az egyik házigazda, Naszi fogja zárni a péntek estét egy különleges alterdizsivel.

 

A jegyek, bérletek áráról a rendezvény Facebook-eseményében lehet olvasni, a legfrissebb információkért pedig érdemes figyelni a fesztivál közösségi oldalát.

 

 

(Indexkép forrása: pikrepo.com / Képünk illusztráció)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló