2021. május 11., Ferenc

Eger ügye

#eger #széchenyi utca #közvilágítás

Kellemetlen egybeesés: az étteremnyitáskor bonthatják fel az egri Széchenyi utca burkolatát

2021.04.27. 17:20

Végre megoldódhat a közvilágítás problémája a sétálóutcában, de a jó hír mellé egy rossz is jár.

Megkezdődhet az egri Széchenyi utca hibás közvilágítási szakaszának javítása – számolt be kedden a heol.hu.

 

A sétálóutca jó részén több éve nem működik a közvilágítás, és a lap cikke felidézi: a lakók és üzlettulajdonosok tavaly ősszel is arra panaszkodtak, hogy ez éjszaka nagyon balesetveszélyes. Novemberben aztán az egri önkormányzat városüzemeltetési irodája arról tájékoztatott, hogy a végleges megoldás idén tavasszal várható, mivel az előző költségvetésben ezt nem tudta biztosítani a városvezetés.

A problémák megoldásához a földben futó elektromos kábel teljes cseréjére van szükség, ami az utca díszburkolatának bontásával, árokásással, új kábel fektetésével, és a közvilágítási eszközök bekötésével jár, a költsége pedig több mint 12 millió forint.

Most információink szerint megoldódhat a Széchenyi 8. és 18. közötti hiba, viszont épp a járványügyi korlátozások enyhítésekor kezdenek bele a földkábelcserébe. Várhatóan az éttermek nyitásának idején bontják fel a sétálóutca macskaköveit (ezt az újabb lazítást 4 millió beoltotthoz kötötték, amit a napokban érhetünk el).

Úgy tudjuk, hogy most – három év után – próbálnak világosságot adni itt a Széchenyin. Sajnos, erre az előző évben, a bezárások alatt nem volt lehetőség, s valóban úgy tűnik, éppen a nyitás alatt zajlanak majd a munkálatok, úgy tudjuk, május elseje után

– nyilatkozta a Heolnak Gál Gábor, a népszerű Trifla Ivó & Konyha tulajdonosa, hozzátéve: az önkormányzattól azt a tájékoztatást kapták, hogy a teraszokat nem kell jobban elbontani mint amennyire a téliesítés megszüntetése ezt megköveteli, vagyis a szigetelést és a dobogókat fel kell szedni.

Azt ígérték, hogy a teraszok vázát nem kell majd elbontanunk, alatta tudnak dolgozni, kézzel szedik fel azokat a részeket. Az ígéret szerint a következő hónap elején a nagyobb, érintett teraszoknál kezdenek, szakaszosan végzik a munkát és nagyjából tíz nap alatt be is fejezik

– fogalmazott.

 

(Indexkép forrása: mapio.net)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló