2021. június 16., Jusztin

Eger ügye

#egerplusz #eger #szemét #szala #illegális hulladék

Több konténernyi illegális hulladéktól szabadították meg Eger Szala városrészét – VIDEÓ

2021.02.05. 12:55

A lakók ragadtak lapátot, hogy eltakarítsák a szemetet.

Rengeteg illegális hulladéktól szabadították meg a Szala városrészt az ott élők szerdán: a TV Eger riportja szerint reggel nyolc és délután négy óra között összesen hat konténert töltöttek meg szeméttel.

 

A városrész lakói tavaly ősszel keresték meg az önkormányzatot azzal, hogy szeretnék felszámolni a területen összegyűlt szemétkupacokat, a városvezetés pedig azzal támogatja a kezdeményezésüket, hogy konténereket biztosít számukra.

A Szala városrész a város egyik hátrányos helyzetű térsége, azonban számos olyan család él itt, aki rendezettebb körülmények között szeretne élni. Azt gondolom, hogy ez egy helyes irány. Ennek társadalomszemlélet-formáló ereje is van, hiszen ők gyűjtik össze a saját lakókörnyezetükben összegyűlt szemetet

– nyilatkozta a tévének Farkas Attila polgármester.

 

Tavaly négy alkalommal szedtek szemetet a városrészben élők, és összesen 10 tonna szeméttől sikerült megszabadulniuk. A kezdeményezés pedig a jövőben is folytatódik, hogy még tisztábbá válhasson a Szala.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló