2023. január 29., Adél

Eger ügye

#egerplusz #eger #fejlesztés #beruházás #sanatmetal

Másfél milliárd forintból fejlesztették az egri Sanatmetal Kft. telephelyét

Barna Benedek 2022.03.25. 11:56

Közel harminc százalékkal bővült a cég gyártási kapacitása.

 

Közel 1,5 milliárd forintból, ötven százalékos támogatás segítségével fejlesztette telephelyét az egészségügyi termékeket gyártó Sanatmetal Kft. Egerben – számolt be az MTI.

 

A 2020 nyarától 2022 tavaszáig tartó beruházás csütörtöki projektzáró eseményén Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta: az Egészségipari Támogatási Program – amelyhez az egri beruházás is kapcsolódik – azt célozta meg, hogy magyar vállalkozások be tudjanak kapcsolódni olyan egészségipari fejlesztésekbe, amelyek erősítik az ország önellátását és versenyképességét. Az egri projekt is azt a célt szolgálja, hogy Magyarország saját lábon tudjon állni olyan ágazatokban, amelyekben korábban nagyobb volt a kitettsége – tette hozzá.    

D_KOM20220324016
Varga Mihály pénzügyminiszter, Farkas József ügyvezető igazgató és Pajtók Gábor kormánymegbízott átvágja a nemzeti színű szalagot a kapacitásbővítő beruházása átadóünnepségén.

Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott kijelentette, hogy a képzett munkaerőt foglalkoztató magyar cégek egyik meghatározója a Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft. amely kétszáz családnak ad megélhetést. A cég több mint ötven éves fejlődése töretlen.

 

Farkas József, a kft. tulajdonos-igazgatója elmondta, az Európa Top 20 vállalkozása közé tartozó cég projektjr mintegy 724 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, amit több mint 746 millió forint önrésszel egészítettek ki. Ebből

egyebek mellett megújult több öltöző és szociális blokk, számos új termelő berendezést vásároltak, valamint új tisztateret is kiépítettek.

D_KOM20220324017

A beruházás meghatározó részét képezte a kor technológiai világszínvonalát képviselő termelő berendezések beszerzése, ezekből összesen 14-et vásárolt a vállalat – tette hozzá.

 

Ezen gépek között volt egy, a különböző biokompatibilis acél- és titán ötvözetek nagy sebességű és nagy pontosságú vágására alkalmas CNC vezérlésű vízsugaras kivágó berendezés, egy modern lézerjelölő, amely lehetővé teszi, hogy minden egyes termékre magas minőségű termékjelölés kerüljön, valamint egy korszerű ETO sterilizáló és az annak biztonságát szolgáló katalizátor – sorolta az igazgató.

 

A TV Eger riportjában elhangzik:

a fejlesztésnek köszönhetően 29 százalékkal bővült a cég gyártási kapacitása,

továbbá növelni tudták munkavállalóik számát is 39 fő felvételével.

 

A Sanatmetal a nyilvános cégadatok szerint 2020-ban 4,4 milliárd forint árbevételt ért el, a megelőző évi 5 milliárd után. A kft. bevételeinek nagyobb része kivitelből származik. A cég adózás utáni eredménye valamivel meghaladta a 30 millió forintot, míg egy évvel korábban még 580 millió forint felett volt.

(Fotók: Komka Péter / MTI)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló