2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár #nyitás #dobó istván vármúzeum #agria mozi #szentmarjay városi stadion #kemény ferenc sportcsarnok

Nyitás Egerben: májustól újra látogatható a könyvtár, az Agria Mozi és Vármúzeum is

Keller Richárd 2021.04.28. 15:44

A védettségi igazolványra mindenhol szükség lesz.

Várhatóan napokon belül meglesz a 4 millió beoltott, amely feltétele a további intézmények, szolgáltatások megnyitásának – közölte Mirkóczki Ádám szerdán a Városházán tartott sajtótájékoztatón.


Eger polgármestere hangsúlyozta: természetesen városunkban is csak védettségről vagy oltottságról szóló igazolással lehet igénybe venni a hamarosan megnyíló helyi intézmények szolgáltatásait.

 

A tájékoztatón is elhangzott, hogy május 3-án hétfőn megnyitja kapuit a Bitskey és a Bárány Uszoda. Május 14-én, pénteken pedig az egri strand egy része lesz elérhető a nagyközönség számára, a 4-es és 5-ös medencéről, valamint a Termál Házról és a Török Fürdőről van szó, tette hozzá. A teljes strand május 21-én Pünkösd hétvégéjén nyit ki várhatóan.

 

Mirkóczki tájékoztatása szerint: a stranddal egy napon május 14-én az Agria Mozi is megnyitja kapuit. Azért csak akkor, mert nincs új film, illetve a mozi büféjének készlete is feltöltésre vár. Az egykori Uránia Mozi nyitása is elhúzódik kissé egy folyamatban lévő pályázat miatt. A Széchenyi úti intézmény június elsején fogadja a látogatókat.

mirkoczki-adam-nyitas-bejelentes-
Fotó: Keller Richárd

Az egri sportiskolához tartozó létesítmények, a Szentmarjay Városi Stadion és a Kemény Ferenc Sportcsarnok, akár már a hétvégén is nyithatnak, de ennek feltétele természetesen a 4 milliós beoltottság, illetve mivel még nem ismert a sportszövetségek szándéka, elrendelhetnek zártkapus meccseket.

 

A Dobó István Vármúzeum már szombaton kinyithat, a kiállításokat és a szabadtéri rendezvények is látogathatók lesznek.

 

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és az Egri Kulturális és Művészeti Központ is hétfőtől várja a látogatókat. 

 

A Harlekin Bábszínház május 15-én egy családi hétvégével készül nyitni a nagyközönség felé, az intézmény június végéig pótolja előadásait egy szabadtéri mobilszínpadon.

 

Mivel a színházi évad májusban véget ér a Gárdonyi Géza Színház már csak augusztus végén nyit ki. Aki bérletes szeretne lenni, annak május 15-től nyílik lehetősége rá.

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló