2021. szeptember 16., Edit

Eger ügye

#egerplusz #eger #szoborpark #biblia

Noé bárkájának történetét eleveníti meg az Eger mellett nyílt különleges szoborpark – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.09.08. 19:27

A legkülönfélébb anyagokból készült alkotások állnak az élményparkban.

 

Nemrég nyitott meg Eger és Kerecsend között, a 25-ös számú főút mellett a Noé Kertje Élménypark, amelyet az özönvíz klasszikus bibliai története ihletett, annak állatait és magát a bárkát is megjeleníti.

 

Hajdu Levente szobrász és felesége, Zsuzsa több év alatt hozta létre a szoborparkot. A témaválasztásról az alkotó a TV Egernek nyilatkozva azt mondta:

Kerestünk egy olyan történetet, ami sok korosztályt megérint, minél nagyobbat, az óvodástól egészen a nyugdíjasokig.

Az állatok szobrai a legkülönfélébb anyagokból készültek: van, amelyik tükörcserepekből áll, míg mások gumiból vagy műanyagból.

 

A heol.hu cikke szerint pedig egyes szobrokat nemcsak az anyaghasználatuk, de a méretük is különlegessé tesz: az Eger melletti parkban állították fel Magyarország legnagyobb kígyószobrát, egy 11 méter hosszú kobrát, novemberben pedig várhatóan elkészül Kelet-Európa talán legnagyobb (6 méteres) istenszobra is.

 

A tévé riportjában bekukkanthatunk a Noé Kertje Élményparkba, a további részletekkel kapcsolatban pedig érdemes megnézni a szoborparknak szentelt Facebook-oldalt, illetve a honlapjukat.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló