2023. december 9., Natália

Eger ügye

#egerplusz #eger #lajosváros #kopjafa

Kopjafát állítottak az elhunyt fertálymesterek tiszteletére az egri Lajosvárosban (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.05.17. 17:31

A napokban avatták fel az emlékművet.

 

Kopjafát állítottak az elhunyt fertálymesterek tiszteletére a lajosvárosi templom kertjében, az emlékművet pénteken avatták fel, Koós Ede plébános áldotta meg. Az eseményről a városi tévé az alábbi riportban számolt be:

 

 

Mint azt az Egri Főegyházmegye honlapja írja, a kopjafa templomkertben egy emlékfa mellett áll, melyet a templom felszentelésének 80. évfordulóján ültettek a fertálymesterek. Az avatásán elhangzott: fontos, hogy jelek vegyenek körül bennünket és az is lényeges, hogy észrevegyük a jeleket, jelzéseket, melyeket kapunk.

 

Az egerhirek.hu cikke szerint a kopjafaállítás kezdeményezője Fehér József, a Szent István Rádió munkatársa, készíttetője a Fertálymesteri Testület. Az emlékmű elejére a Mária-monogram került, a hála jeleként – mondta el a Szent István Rádióban Fehér József. "Simon László a nyers kopjafát készítette el, Kiss István fafaragó munkájának gyümölcse a kész kopjafa, és köszönet illeti Krupa Sándort, hogy a vasalatot elkészítette" – idé

 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló