2023. szeptember 28., Vencel

Eger ügye

#eger #városgondozás #japánkeserűfű

Elkezdték a japánkeserűfű irtását Egerben

Barna Benedek 2022.07.26. 16:02

Munkához láttak a Városgondozás dolgozói a patakmedernél.

 

A Városgondozás Eger Kft. a napokban megkezdte a japánkeserűfű irtását – számolt be az EgerInfo kedden.

 

Mint írták, a cég alkalmazottai három munkacsoportban dolgoznak a Töviskes-tér és a Sas úti híd közötti szakaszon (ez a terület az, amely az önkormányzat fenntartásába tartozik). A munkások gép kaszálással végzik az irtást.

 

A japánkeserűfű elterjedéséről és az ebben rejlő veszélekről tavasszal hosszabb cikkben számoltunk be. Ahogy akkor írtuk, az invazív növény gyökerei akár több méter mélyre is hatolhatnak, miközben vízszintesen is terjeszkednek, ha kell megrepesztik az aszfaltot, a járdát, de akár az útjába kerülő téglafalakat is. Lényegében bárhol felbukkan, és olyan szívós, hogy akár a hajszálrepedésekben is megél. Ráadásul gyorsan, agresszívan terjed.

 

A probléma aztán júniusban a közgyűlésben is szóba került. A momentumos Keresztes Zoltán azt javasolta, hogy készüljön akcióterv a japánkeserűfű megfékezésére. Minczér Gábor alpolgármester a felvetéssel egyetértett, és elmondta: a probléma kezelése nehéz, de gondolkodnak a megoldáson.

 

Az egerinfo.com azt írja, a munkálatokat mindeddig nem lehetett elkezdeni, mivel a természetvédelmi előírások alapján a Városgondozás dolgozóinak meg kellett várniuk a patakmederben fészket rakó kacsák költési idejét. Ezt követően viszont megkezdhették a munkát, amiről néhány fotót is közzétettek a Facebookon:

 

 

(Indexkép forrása: Városgondozás Eger / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló