2023. december 9., Natália

Eger ügye

Egerben az átlagfizetés egyharmadát viszi el egy garzonlakás hitelének törlesztése

2019.11.30. 00:00

Ezzel a megyeszékhelyek összehasonlításában nyolcadik helyen áll városunk.

 

Érdekes elemzést készített az Ingatlan.com a megyeszékhelyek garzonlakás-árainak és a településeken elérhető átlagos nettó fizetések összehasonlításáról – szúrta ki az Egri Napok blog.

 

Mint írják, az nem okozott meglepetést, hogy az első lakást vásárlóknak Debrecenben és Budapesten kell a fizetésük legnagyobb részét törlesztésre fordítaniuk, míg Miskolcon és Salgótarjánban viszi el a kereset legkisebb részét a havi törlesztőrészlet. Ugyanakkor újdonságnak számít, hogy Eger mennyire az élbolyba tartozik.

 

Városunkban az elemzés szerint az átlagfizetés 33 százalékát, vagyis egyharmadát kell egy garzonlakás hiteltörlesztésére fordítania az első lakást vásárlóknak. Eger ezzel a 8. helyen áll.

 

 

 

"Települési szinten vizsgálva jó, hiszen azt jelenti, hogy nívós a város, van vásárlóerő, egy anyagilag szűrtebb és tehetősebb réteg kerül be Egerbe, és egyáltalán, hogy vonzó lakhelynek számítunk. Egyéni szinten, kis pénzből nekivágva az életnek, meg mindez nyilván sovány vigasz, hiszen vagy marad Salgótarján alternatívaként, vagy pedig, hogy rögtön búcsút intünk a fizetésünk harmadának" – írja az egrinapok.hu.

 

Az oldal cikke szerint a pozícióhoz két tényező vezet: egyrészt az alacsony fizetések, másrészt pedig a magas ingatlanárak. Garzonlakások tekintetében Eger a 6. legdrágább nagyvárosnak számít ma Magyarországon, csak Budapesten, Debrecenben, Szombathelyen, Győrben és Székesfehérváron drágábbak a kis alapterületű lakások.

 

(Indexfotó: mindenamieger.blogspot.com)

 

Ennyi ma az átlagos albérleti díj Egerben, az egyetemvárosokban csökkennek az árak

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló