2024. június 16., Jusztin

Eger ügye

#egerplusz #eger #szilvásvárad #állami ménesgazdaság #együttműködés #szakmai gyakorlat

A jövőben a szilvásváradi ménesgazdaságba is mehetnek szakmai gyakorlatra az egri egyetem hallgatói

Barna Benedek 2022.06.01. 18:18

Újabb partnere van az Eszterházynak.

 

Sokrétű együttműködésről írt alá megállapodást Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora és Cseri Dávid, a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója kedden a Líceumban. A partnerség keretében a ménesgazdaság szakmai gyakorlati helyszínként fogadja majd az eszterházys hallgatókat – számolt be honlapján az egri egyetem.

 

A megállapodás aláírása előtt Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor elmondta: az egyetem stratégiai célja a gazdag kínálatú, folyamatosan magas színvonalú, rugalmas és átjárható képzés biztosítása, törekedve arra, hogy tanulmányaik befejezését követően a hallgatók biztos munkaerő-piaci kompetenciákkal rendelkezzenek. "Ennek szellemében az intézmény az utóbbi időben több vállalati partnerrel kötött olyan együttműködési megállapodást, mely alapján a hallgatók gyakorlatorientált képzésben vehetnek részt, szakmai gyakorlatukat vállalati környezetben teljesítik, a gyakorlati képzésbe és a tantervek – elsősorban a specializációk tartalmának – kialakításába bekapcsolódnak a vállalati szakemberek is" – fogalmazott a rektor.

 

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona kiemelte:

az együttműködés keretében a turizmus-vendéglátás, a sportszervező, a rekreáció és életmód, a gazdálkodási és menedzsment, a földrajz BSc - településfejlesztés specializáció, valamint a szociálpedagógia alapszakos hallgatók szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Ménesgazdaságnál, amely duális képzést is biztosít a turizmus-vendéglátás alapszakon tanuló hallgatóknak.

Ezen felül a közös munka eredményeképpen újra elindulhat a lovasturizmus specializáció, valamint a partnerek közösen kidolgozzák a 4 féléves lovasterápiás szakember szakirányú továbbképzést.

 

 

Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója arról beszélt, hogy szerinte a hozzájuk érkező diákok a szakmai tapasztalatszerzés mellett "olyan élményekkel is gazdagodhatnak, amely egész karrierjük során meghatározó lesz". Példaként említette a 2024-ben rendezendő négyesfogathajtó világbajnokságot. 

 

Elhangzott:

az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad lovaglási lehetőséget biztosít az eszterházys hallgatóknak az általános testnevelés tantárgyon belül, a mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgatók számára filmkészítési lehetőség nyílik Szilvásváradon.

Elhangott: az együttműködés eredményeképpen az Eszterházy tervezőgrafika szakos hallgatóinak bevonásával készülhet négyesfogathajtó világbajnokság logója és plakátja, valamint egy új logó a lipicai csődörcsikók téli szálláshelye, Csipkéskút fennálásának 70.  évfordulójára.

 

(Indexkép forrása: uni-eszterhazy.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló