2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#eger #eszterházy károly egyetem #líceum

Féléves szünet után újra látogatható az egri Líceum, és a hallgatók is visszatérhettek az egyetemre

Barna Benedek 2021.05.12. 18:02

Viszont a vendégektől védettségi igazolványt kérnek, az Eszterházy nyitása pedig egyelőre nem teljes.

Féléves szünetet követően ismét látogatható a Líceum épülete, az Eszterházy Károly Egyetem Varázstornya, valamint az egyetem Tittel Pál Könyvtára és a Főegyházmegyei Könyvtár – számolt be honlapján az egri egyetem.

Az egyetemi házba külsős vendégként csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúak léphetnek be. A Líceum épületében az online eseményeken túl csak az egyetemi oktatási- és tudományos tevékenységhez kapcsolódó, kis létszámú rendezvényeket lehet megtartani.

A járványügyi óvintézkedések betartása mellett a Tittel Pál Könyvtár május 4-étől nyújt újra teljeskörű szolgáltatást az olvasóknak. A Varázstorony május 11-én, kedden nyitotta meg kapuit, és ugyancsak várja az érdeklődőket a Camera Obscura, azaz az egri Sötétkamra, amely Európa legrégebbi, működőképes panoráma kivetítő berendezése.

 

Az egri Főegyházmegyei Könyvtár egyedi értékeket rejtő barokk terme ugyancsak kedden nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Technikai okok miatt május 30-ig a hétfői nap kivételével minden hétköznapon 11.00 órakor tartanak tárlatvezetést.

Emellett ismét lehetségessé vált a jelenléti oktatás az Eszterházy Károly Egyetemen. Rektori-kancellári döntés értelmében az eszterházys hallgatók május 10-től személyesen megjelenhetnek az Egyetemen. Az intézkedés a 2020-21-es tanév tavaszi félévében meghirdetett, de online formában nem megvalósítható kurzusokra és kurzuselemekre vonatkozik.

Dr. Csáfor Hajnalka, az intézmény oktatási rektorhelyettese a TV Egernek úgy nyilatkozott, hogy azért nem döntöttek a teljes nyitás mellett, mert a szorgalmi időszakból már csak egy hát van hátra, jövő héten már a vizsgaidőszak kezdődik.

 

 

Bizonyos vizsgák esetében is lehetségessé vált, hogy a hallgatók személyesen adjanak számot tudásukról, természetesen minden esetben a szükséges védelmi intézkedések betartása mellett. A szakmai gyakorlatok változatlan formában folynak.

 

A kollégiumi épületekben csak a rektori engedéllyel, illetve május 10-től az intézmény igazgatójának engedélyével rendelkező hallgatók tartózkodhatnak, a diákszállásokra vonatkozó, speciális előírások betartásával.

 

(Indexkép forrása: uni-eszterhazy.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló