2022. július 7., Apollónia

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #futópálya

Nyáron vehetik birtokba az egri Érsekkertben épülő futópályát a kocogni vágyók

2021.04.01. 16:02

Hamarosan elkezdődhet az 1200 méteres futókör kivitelezése.

Portálunk is beszámolt arról tavaly, hogy Eger önkormányzata egy másfél kilométer hosszú és közel másfél méter széles, kivilágított, rekortán futókört szeretne kialakítani az Érsekkertben, amely a vidéki pályák közül a leghosszabb lesz itthon, az egész országban csak a Margit-sziget futópályája lesz hosszabb az 1,2 kilométeresre tervezett egrinél.

 

Csütörtökön Mirkóczki Ádám polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hamarosan megkezdődik a pálya kivitelezése. A tájékoztatón a heol.hu beszámolója szerint elhangzott: országszerte kilenc futókör létrehozását támogatja a kormány az Aktív Magyarország programban, a hevesi megyeszékhelyről az Egri Városi Sportiskola nyújtott be pályázatot az önkormányzat kérésére. Ennek köszönhetően az 1200 méter hosszú, 125 centiméter széles rekortán borítású futókör ötven százalékban pályázati forrásból készülhet el. Teljes költsége kilencven millió forint lesz.

 

Több ezren futnak itt minden héten, s ennek a fejlesztésnek köszönhetően ezt a jövőben modern és biztonságos körülmények között sportolhatnak – fogalmazott Mirkóczki Ádám. A polgármester elmondta, a kivitelezés akár májusban megkezdődhet és néhány hetet vesz majd igénybe, így nyárra már birtokba is vehetik a futás kedvelői. Hozzátette: évtizedes álom válik ezzel valóra, de ilyen a négy évszakos jégpálya is, melynek létrehozásával kapcsolatban szintén bizakodó a városvezetés. 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló