2023. szeptember 26., Jusztina

Eger ügye

#eger #eszterházy károly egyetem #felsőoktatás #fenntartóváltás #dr. pajtókné dr. tari ilona

Az egri egyetem rektora szerint sok pozitív eredményt hozhat a fenntartóváltás

2021.04.27. 18:37

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona a városi tévének úgy nyilatkozott: kiszámíthatóbb hátteret biztosít az intézménynek, hogy az Egri Főegyházmegyéhez kerül.

A parlament keddi döntése értelmében az egri Eszterházy Károly Egyetem fenntartója augusztustól az Egri Főegyházmegye lesz. Az intézmény egyházi kézbe kerülésének hírére a nap folyamán Dr. Ternyák Csaba rövid nyilatkozatban reagált, amelyben elmondta, ők készek az együttműködésre, és örömét fejezte ki, hogy a döntést az egyetem szenátusa, tanárai és diákjai is támogatták. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor pedig a TV Egernek beszélt a fenntartóváltásról.

 

A rektor elmondta: az egyetemnek eddig is szoros volt a kapcsolata a Főegyházmegyével, és véleménye szerint pozotív eredményeket hozhat, hogy az egyházhoz került az intézmény

A fenntartóváltás egy jóval kiszámíthatóbb gazdasági és működési környezetet eredményez. A gazdasági kötöttségeink, a közbeszerzések kötöttségei is lazulnak majd, ezáltal költségmegtakarítás érhető el, amely egyéb fejlesztésekre fordítható. Úgy gondolom, hogy a fenntartóváltás nagyon sok pozitív eredménnyel jár majd az egyetem életében

– fogalmazott.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona hozzátette: ebben a hátrányos helyzetű régióban a küldetésük a társadalmi felzárkóztatást szolgáló szerepvállalás, és bízik abban, hogy a Főegyházmegye segíteni tudja majd az egyetemen végzett szakemberek további munkáját, könnyebb elhelyezkedését.

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló