2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

#egerplusz #eger #diákolimpia

Diákolimpia: egri általános iskola lett az előző tanév legeredményesebb intézménye

2021.04.19. 19:40

Első helyezést értek el a diáksportban az általános iskolák között.

 A 2019/2020. tanévi Diákolimpia versenyek sajnos nem fejeződhettek be, az országos döntőknek közel felét sikerült megrendezni, így a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) mindössze kilenc sportágban tudott országos győztest hirdetni. A versenyekre így is rengeteget készültek a sportolók és felkészítő tanáraik, ezért az MDSZ úgy döntött, hogy ezen eredmények alapján is díjazza a legeredményesebb és legaktívabb iskolákat – írja a diakolimpia.hu.

 

A 2020. március 11-én felfüggesztett versenysorozat résztvevői közül a „2019/2020. tanévi Diákolimpia legeredményesebb iskolája” díjat 10 általános és 10 középiskola kapta meg, a "2019/2020. tanévi Diákolimpia legaktívabb iskolája” díjat 3 általános és 3 középiskola, a "2019/2020. tanév diákolimpiai rendezvénye” díj esetében pedig egyet választottak ki.

 

A díjakat a Szövetség regionális irodavezetői adták át az intézmények képviselőinek az elmúlt hetekben. A díjazottak között volt az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola is, amely I. helyezést ért el a 2019/2020. tanévi Diákolimpia legeredményesebb iskolája, általános iskola kategóriában.

Egri-Hunyadi-Mátyás-scaled
Kép forrása: diakolimpia.hu

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló