2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#egerplusz #eger #díjátadó #magyar kultúra napja #pro agria

Eger posztumusz díszpolgára lett Kelemen Csaba

2021.03.04. 18:53

A Magyar Kultúra Napjára tervezett átadót csütörtökön pótolta a város.

Noha a január 22-én, a Magyar Kultúra Napján idén is odaítélte a kulturális területen végzett kiemelkedő szakmai munkáért járó díjakat az egri önkormányzat, az ünnepség akkor elmaradt, ezt pótolták csütörtök délelőtt a Városháza Dísztermében.

 

Kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült Kelemenné Csuhay Zsuzsanna, a Bródy Sándor Könyvtár szolgáltatási igazgatóhelyettese, H. Szilasi Ágota művészettörténész, muzeológus, Dancz Pál nyugalmazott Egervin vezérigazgató, Bereczki Vilma zenész, a nemrégiben elhunyt Kelemen Csaba színművész pedig posztumusz díszpolgári címet kapott.

 

Az eseményről beszámoló TV Eger a díjazottakat is megszólaltatta:

 

 

A délelőtti díjátadót egy másik is követte délután: átadták a Pro Agria gazdasági szakmai díjat is. Az elismerést még 2008-ban alapították, és azok a vállalkozók érdemelhetik ki, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, hozzájárulnak a fejlődéshez és fellendítik a város gazdasági életét. Idén az Egri Malom Zrt. és a Schoen + Sand Hungary Kft. részesült az elismerésben.

 

(Indexkép: Soós Lajos / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló