2021. december 1., Elza

Eger ügye

#eger #közlekedés #forgalmi rend #cifrakapu tér

Tilos lett a megállás az egri Cifrakapu téren: ezzel magyarázták a döntést

Barna Benedek 2021.11.10. 17:12

Az önkormányzat szerint a közlekedésbiztonságot vették figyelembe.

 

A közelmúltban az egri önkormányzat által bevezetett tilalom értelmében nem lehet megállni az egri Cifrakapu téren, aminek közlekedésbiztonsági okai vannak, sokszor ugyanis a parkoló autókban is károk keletkeztek – számolt be az egerhirek.hu a Polgármesteri Hivatal tájékoztatására hivatkozva.

 

A hivatal közlése szerint a sűrűbb forgalommal járó időszakokban ugyanis a Cifrakapu téren és a Cifrapart utcán a váltakozó irányban haladó járművek forgalmát megnehezítették a házak előtt parkolók, emellett további problémát okozott, hogy még a Malom és Cifrakapu utcák kereszteződésénél is sokszor várakoztak autósok szabálytalanul. Hozzátették: a Cifrapart utcában is hasonló helyzet alakult ki, ráadásul ott még az útpálya keresztmetszete is annyira szűk, hogy a párhuzamos közlekedés lehetetlenné vált.

cifrakapu
Kép forrása: Google Maps

A hivatal tájékoztatásában arra is kitért, hogy a Városüzemeltetési csoport tapasztalata szerint gyakran rongálnak meg Egerben közúti jelzőtáblákat, illetve előfordul, hogy elfordítással "érvénytelenítik" azokat, ami veszélyes, mert tisztázatlan forgalmi helyzetet eredményezhet, vagy annak rossz láthatósága végett balesetveszélyes helyzet alakulhat ki. Éppen ezért kérik a közvagyon megóvását, illetve a városban jelenleg is tartó felújítási munkálatok miatt bevezetett ideiglenes forgalmi rend iránti türelmet.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló