2024. július 20., Illés

Eger ügye

#egerplusz #eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár #pályázat

Egerben most könyvajándékot érhet egy kreatív versillusztráció

2021.03.20. 11:06

Újabb költészetnapi pályázat.

A Bródy Sándor Könyvtár a tavalyi évhez hasonlóan idén is olvasóival együtt szeretné megünnepelni a magyar költészet napját. Ebből az alkalomból "Légy te is Versfestő!" címmel alkotópályázatot hirdetnek az olvasóiknak, óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt.

2021. április 11-én 57. alkalommal ünnepeljük A magyar költészet napját, amely József Attila születésnapja is. A költészet és a képzőművészet sok esetben kézenfogva jár, s a legváltozatosabb technikákkal készülnek azok a művészi illusztrációk, amiket a verssorok szavai ihletnek. A költemények a versírók és a versfestők által válnak élővé és a mindennapjaink részévé. Várjuk legkedvesebb verseik illusztrációit, melyek készülhetnek tetszőleges méretben és bármilyen technikával.

– írták közleményükben.

 

A képeket lefotózva vagy beszkennelve kell elküldeni az info@brody.iif.hu e-mail címre 2021. április 6. 12.00 óráig egy "versfestők" tárgyú levélhez csatolva, abban feltüntetve az alkotó teljes nevét és elektronikus elérhetőségét, valamint az illusztrált vers címét és az író nevét.

 

A legkreatívabb pályaműveket megosztják a könyvtár közösségi oldalán és az illusztrációk készítőit könyvajándékkal is megjutalmazzák.

 

(Indexfotó: pexels.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló