2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

#egerplusz #eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár #könyvtárbusz

Bibliotéka négy keréken: kisfilm mutatja be a 23 kistelepülést látogató egri könyvtárbuszt

Barna Benedek 2021.10.16. 16:03

Az olvasnivalók mellett más könyvtári szolgáltatásokat is kínálnak.

 

A Bródy Sándor Könyvtár Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázati támogatásának felhasználásával 2019 őszétől könyvtárbuszos szolgáltatás indított Heves megyei 23 kistelepülése számára. Az azóta eltelt időszakban a 14 tonna, irodalmat szállító és megannyi könyvtári szolgáltatás kínáló könyvtárbusz szolgáltatásait szívesen veszik igénybe az ott élők.

 

Idén az Irányító Hatóság és a Miniszterelnökség központi koordinációja a Könyvtár 4 keréken, MindenkiNet Európai Uniós projektjüket beválasztotta a 2014-2020-as időszak zászlóshajó projektjei közé, mint szakmailag kiemelkedő, társadalmilag hasznos, innovatív, az uniós forrásokat szakszerűen és sikeresen felhasználó programot. Így az egri bibliotéka könyvtárbuszos szolgáltatását is bemutatják a haza lakosság és az Európai Bizottság irányába történő eredménykommunikáció során. Ennek érdekében a humániminisztérium munkatársai a múlt héten rövid imázsfilmet készítettek az akkor éppen Váraszón, Kisfüzesen és Ivádon is megforduló buszról:

 

 

A könyvtárbuszos szolgáltatás bevezetése látványos, innovatív megjelenésével, újdonságával a kistelepülések lakossága számára vonzó lehetőséget kínál. A buszon minden olyan szolgáltatás elérhető, amelyekkel eddig csak a hagyományos könyvtárépületben találkozhattak az érdeklődők: könyv- és DVD kölcsönzés, folyóiratok, számítógéphasználat, wifi szolgáltatás, multimédiás eszközök használata. Érdekesség, hogy a busz külső oldalán található könyvespolcon QR kódok vannak elhelyezve, amelyek segítségével okos eszközökön könyvek, megzenésített versek, mesék érhetők el elektronikus úton.

Az akadálymentes könyvtárbusz kétheti rendszerességgel fordul meg Erk, Zaránk, Tarnazsadány, Tarnaszentmiklós, Dormánd, Tófalu, Demjén, Egerszólát, Egerbakta, Bátor, Terpes, Szajla, Kisfüzes, Parádsasvár, Bodony, Ivád, Váraszó, Szentdomonkos, Egercsehi, Szúcs, Egerbocs, Mónosbél, Bükkszentmárton településeken.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló