2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#eger #építkezés #bánki donát utca #emerson hungary kft

Az egri Bánki Donát utca meghosszabbítására készül az Emerson

2021.03.09. 15:43

Valószínűleg rövidebb szakasszal, mint a város tervezte, de hosszabbá válhat az út.

Portálunk is megírta tavaly, hogy az Emerson Hungary Kft. jelentős fjlesztésre készül Egerben: a tervek szerint a jelenlegi üzemcsarnokát bővítik tovább északi irányban mintegy 11.000 négyzetméterrel, amivel 300 új munkahelyet is teremtenek. Valószínűleg ehhez a beruházáshoz kapcsolódik az Egri Napok Blog által kiszúrt, napokban kifüggesztett hirdetmény, amelynek tárgya "Eger, Bánki Donát u. meghosszabbításának építési engedélyezési eljárása".

 

Az egrinapok.hu cikke felidézi, hogy még 2019 elején felmerült a Bánki Dona utca meghosszabbítása, sőt, új vasúti gyalogátjárót is terveztek, hogy gyalogosan és biciklivel ne kelljen megkerülni a fél várost azért, hogy szabályosan átjussunk a síneken. Arról ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy az új városvezetés belátható időn belül tervezné ezeknek az elképzeléseknek a megvalósítását.

 

Mint a blog írja, a Emersonnak nem fűződik érdeke a teljes út megépítéséhez, így valószínűleg nem az fog elkészülni most, amit a város korábban tervezett. Hosszú távon viszont – teszi hozzá a cikk – már azzal is mindenképp nyerhetünk, ha az üzem legalább csak az új parkolójáig megépíti a hiányzó utat, hiszen a városnak ennyivel kevesebbet kell majd pótolnia a jövőben.

emerson-bővítés-egrinapok
Kép forrása: egrinapok.hu

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló