2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#egerplusz #eger #galéria #májinka andrás

Eger a világ bármely pontján egy kivételesen csodás város lenne – GALÉRIA

2021.01.24. 18:47

Folytatjuk sorozatunkat, amely során egri, egri kötődésű vagy környékbeli fotósok csodás képeit közölhetjük a városról. Előző galériánkat több ezren látták eddig, Tuzáné Ráduly Marianna fotói sokak szívéig hatoltak.

 

Most Májinka András bemutatkozó fotóit és rajtuk keresztül Eger csodálatos adottságait mutathatjuk meg. András alkotásaira az Eger és környéke fotókon Facebook-csoportunkba figyeltünk fel. A lentebb lapozgatható galériában András első alkalommal korábbi fotóiból válogatott, így meglehet, hogy például a bazilika még régi fényében mutatkozik.

 

Májinka András kicsivel több mint egy éve költözött Heves megyébe, lapunknak küldött bemutatkozásában így ír: „Gyermekkorom óta életem része volt a természet szeretete, a növények, állatok, tájak megismerése. Szüleimmel sokat kirándultunk, ez felnőtt koromra is az egyik kedvenc elfoglaltságom maradt. Tősgyökeres alföldiként mindig is vonzottak a hegyvidéki tájak. Egy álmom vált valóra, mikor egy éve Debrecenből egy kis Heves megyei faluba költözhettünk. Mező a kert végén, kis csendes falu a völgyben, madárfütty, kertbe bejáró szarvas... Hmm, hazaértünk...

 

A fotózást sosem tanultam, autodidakta módon ismerkedtem meg vele, eleinte kamerás mobilokon keresztül. Ahogy fejlődött a mobilfotózás, úgy fejlődtem én is vele. Egy idő után éreztem, hogy elértem a korlátait, ideje fényképezőgépre váltani. Az első kompaktommal készült fotókat 2008-ban titokban ismerőseim benevezték egy kelet-magyarországi fotópályázatra, ahol harmadik helyezett lett 3 fotóm. Ez óriási löketet adott a mai napig tartó hobbim felé. Később egy budapesti fotós egyesület színeiben a Baptista Szeretetszolgálat által rendezett "cipősdoboz akció" keretein belül kerültek árverésre a tagok fotói, köztük 3 képem. Illusztrációként pár természetet bemutató könyvben is jelentek meg alkotásaim, valamint fotókiállítást is rendeztek képeimből Debrecenben. Ezek mind motiváltak a fotózás tovább tanulására, önfejlesztésre”.

 

És jöjjön végre a lényeg, András fotói:

 

(Ha kíváncsi a képekre, javasoljuk, hogy kattintson a galériára, mert úgy az álló fotók is teljes egészükben láthatók.)

#GALLERY_18#

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló