2023. január 29., Adél

Eger ügye

Pert bukott Nyitrai Zsolt az egri alpolgármesterrel szemben, több százezer forintot fizethet

2019.11.30. 00:00

A fideszes parlamenti képviselő jó hírneve megsértése miatt perelte be Berecz Mátyást.

 

Pert nyert első fokon az Egységben a Városért frakciójának képviselője Nyitrai Zsolt ellen - közölte az egri közgyűlésben a tavalyi önkormányzati választások után többségbe került frakció sajtóirodája.

 

Emlékeztettek, jó hírneve megsértése miatt perelte be Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője Berecz Mátyás alpolgármestert, a Dobó István Vármúzeum volt igazgatóját (képünkön), aki még Eger fideszes vezetése alatt mondott le 2018-ban. Berecz ugyanis a közösségi oldalán a tavalyi önkormányzati választási kampányban egy ismerőse alábbi szavait idézte: „hagyjad, hogy Nyitrai sarcolja a Várat!", majd leírta, hogy szerinte azért kezdett ellene lejárató kampányt az egri fideszes propaganda, mert nem volt hajlandó asszisztálni a vár fejlesztésére érkező pénzek elsikkasztásában.

 

 

Az Egri Törvényszék elsőfokú ítéletében tejes egészében alaptalannak minősítette, ezért elutasította Nyitrai Zsolt keresetét, és több százezer forintos perköltség megfizetésére kötelezte őt.

 

Nem volt meg a szükséges végzettsége, úgy nevezték ki Habisék az egri vár igazgatóját

Még tavaly üldözte el Berecz Mátyást (aki azóta önkormányzati képviselő) a Fidesz a Dobó István Vármúzeum éléről. Igazán "sokoldalú" kádert találtak helyette. A törvényben és a pályázatban előírt, a múzeum igazgatásához szükséges szakirányú végzettsége és az ennek helyettesítésére alkalmas jogász vagy közgazdászdiplomája sincs az iratok szerint az egri Dobó István Vármúzeumot igazgató Ringert Csabának - írta a Magyar Hang.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló