2021. június 20., Rafael

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus

A turisták nagy kedvence: a látogatottsági rangsor élén trónol Eger egy kutatás szerint

Barna Benedek 2021.05.11. 14:45

Jól jön a városnak, hogy sokan az eddiginél több belföldi utazást terveznek.

A magyar lakosság nagy része a korábbiaknál több belföldi utat tervez a jövőben – egyebek között ez is kiderül a pécsi önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) közös piackutatásából – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely helyhatósága kedden az MTI-t.

 

A kutatás reprezentatív módon, országosan mintegy ezer, Pécsen több mint hatszáz ember megkérdezésével készült. Noha a célja alapvetően az volt, hogy felmérjék Pécs vonzerejének helyi és országos szintű megítélését, az eredmények egy része nem csak a baranyai város szempontjából érdekes.


Így például az országos mintán végzett felmérésben arra jutottak, hogy a magyar lakosság nagy része a jövőben a korábbiaknál több belföldi utat tervez, azokon a természethez, a vízparti nyaraláshoz és a városlátogatáshoz kapcsolódó úti célok szerepelnek.

A megkérdezettek körében – ebben a sorrendben – Debrecen, Szeged és Pécs a legismertebb magyar vidéki város, míg Eger, Debrecen, Veszprém és Pécs a leglátogatottabbak.

eger-4151443_1280
Fotó: pixabay.com

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló