2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#mirkóczki ádám #európai unió #pócs alfréd #who #nato

Az Unióból és a NATO-ból is kiléptetné Magyarországot Pócs Alfréd, Mirkóczki pedig egy levelet írt alá Brüsszelnek

Csarnó Ákos 2022.11.25. 16:28

 

Szürreális pillanatokat élhettek át az egri Közgyűlésen résztvevők illetve azok a követték a közvetítést. Az ülésen Pócs Alfréd önkormányzati képviselő felállt és felolvasott egy levelet, aminek összefoglalva az a tartalma, hogy Eger felkéri a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat az Európai Unióból, a NATO-ból valamint a WHO-ból való kilépés érdekében. Szerinte így azonnal megszűnne a gazdasági válság.

Megtehetik 2/3 os kormány többséggel vagy pedig kiírhatnak népszavazást, és akkor mi azt megszavazva meghozhatjuk az ország számára azt a nagyon fontos, gyors döntést, ami azonnal helyre állít mindent.

Javasolta még azt is, hogy minden megyei önkormányzathoz kerüljön ki ez a levél, hogy azok is elküldhessék a miniszterelnöknek.

 

 

Itt megtekinthető a felszólalás:

 

 

 

Pócs ezután a levelet kiosztotta a képviselőknek. A képviselő amúgy az előző rendes Közgyűlésen már felolvasta ezt a levelet, de akkor még nem volt nála több példány, de reakciókat sem váltott ki. Most is egy-két eltorzult arc és némi kínos csend mutatta, hogy valami nem kerek, mikor váratlan helyről érkezett a válasz.

 

 

Mirkóczki Ádám polgármester azzal válaszolt a képviselőnek, hogy ő is aláírt egy „kisértetiesen hasonló tartalmú” levelet, csak a címzett Ursula von der Leyden, az Európai Unió Bizottságának elnöke volt. A levelet korábban Szita Károly kaposvári  Fidesz-KDNP-s polgármester (és az egyértelműen  Fidesz közeli Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is) fogalmazta meg és keresett aláírókat. Más településeken, mint pl. Szombathelyen, ezt a levelet illetve Szita Károly aláírás-kérését a Közgyűlés elé vitték, Egerben ez nem történt meg.

 

Íme a levél:

 

 

A Pócs-tervezet és a Szita-levél között azért egy nagyon fontos különbség, hogy utóbbi nem tartalmazza azt, hogy ki kellene lépni az Unióból (NATO-ból, WHO-ból) de a szankciókat ez is kárhoztatta. Mirkóczki azt mondta, hogy neki volt lehetősége aláírni és a továbbiaktól sem zárkózik el.

 

Itt megtekinthető a polgármesteri reakció:

 

 

 A kérdés, hogy egy Pócs-levelet is aláírna-e a polgármester?

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló