2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#evat #biomassza #fűtőmű

Az első lépés megtörtént az egri biomassza fűtőmű ügyében


 

Kétnapos helyszínbejáráson vettek részt az Európai Beruházási Bank szakemberei az EVAT Zrt. fenntartásában működő Fűtőműben. Az EVAT Zrt. a TARGET – Technikai segítségnyújtás a zöld energiára való átálláshoz - program keretében Magyarországon elsőként sikeres pályázatot nyújtott be az egri távhőrendszer dekarbonizálását célzó projekt szakértői támogatására. Ennek keretében érkezett a négy fős delegáció Egerbe, hogy az együttműködés első lépéseként megismerkedjenek az EVAT által megrendelt és a Reál-Energo Kft. által elkészített tanulmánnyal, mely a megújuló energiákra történő átállás lehetőségeit vizsgálja az egri fűtőműben.

 

delegáció 

 

Ezen túlmenően meghallgatták Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója prezentálásában a tervezett beruházás környezetre gyakorolt hatásaival foglalkozó felmérést. A külföldi szakemberek egy éven keresztül támogatást és útmutatást adnak ahhoz, hogy az EVAT Zrt. által megkezdett munka egy sikeres pályázat révén megvalósulhasson.

 

indexkép: Getty Images

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló