2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#korózs lajos #mszp #nyugdíjasok #választás2024eger #pál györgy

Az ellenzéki összefogás Egerben és az Unióban is kiáll az idősek mellett

Csarnó Ákos 2024.05.14. 18:32

 

Pál György (DK-MSZP-P-Momentum) egri polgármester-jelölt és Korózs Lajos volt országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót kedden, Egerben, ahol az időseknek ígértek olyan megoldásokat, amik az elmúlt időszak kormányzási kudarcait orvosolnák.

 

Korózs Lajos szerint az MSZP kiemelt helyen foglalkozik az idősekkel és problémáikkal. Adatokkal támasztotta alá, hogy Heves megye lakossága elöregedőben van, de még Eger lakosságának negyede is az idősebb korosztályhoz tartozik. „Egy ledolgozott élet után tisztes öregkor jár mindenkinek!” – hangsúlyozta.

 

2010-ben az állam a szociális védelemre a GDP 22%-át költötte, ma ez csak 16,4%. A családvédelemre a korábbi 2,1 % helyett ma már csak 1,2 %-nyi összeg jut a GDP-ből, de a nyugdíjkiadások is elszomorítók: a korábbi 11% mára 8%-ra olvadt a kimutatások szerint. Főleg azért szomorú, mert ugyan csökken az ország népessége, a nyugellátásra szorulók száma arányaiban éppenséggel növekszik - hangsúlyozta Korózs.

 

A kormány hatalmas összegeket von el az önkormányzatoktól pl. a szakellátásokra, idősotthonokra sem jut elég pénz. El kell érni, hogy egyrészt olyan képviselők kerüljenek ki, akik biztosítják, hogy az uniós támogatásokat a kormány helyett közvetlenül a támogatottak kaphassák meg illetve minden forintot haza kell hozni.

 

Pál György az uniós megoldások mellett az egrieknek adott ajánlatot. Három pontban foglalta össze az elkpzeléseit:

az egri idősotthonok férőhelyei számának növelését valamint,

az otthoni segítségnyújtás, ápolás fejlesztését ígérte,

segíteni az aktív időskort különböző programokkal.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló